Doliu în politică! Un primar a murit după ce a fost agățat de un tramvai în Capitală

Pop Gavril, cei mai longeviv primar al comunei Boiu Mare, județul Maramureș, s-a stins din viață. Acesta a venit în București, în cursul zilei de luni, împreună cu fiul său pentru a prezenta câteva proiecte le Ministerul Dezvoltării.

După ce au parcat mașina, cei doi au vrut să traverseze strada. Din nefericire, fostul primar a fost agățat de un tramvai și târât aproximativ 10 metri. La fața locului s-a deplasat de urgență o ambulanță care l-a transportat pe acesta la spital, unde a primit îngrijiri medicale.

Din cauza leziunilor suferite, Pop Gavril a murit, în ciuda încercărilor medicilor de a-l salva.

Corneliu Momanu, fost deputat, s-a stins și el din viață

Este doliu imens în lumea politică după ce un primar PNL în vârstă de 72 de ani a murit. Despre cauza decesului, jurnaliștii de la Monitorul de Vrancea au susținut că acesta a încetat din viață după o grea suferință. Este vorba de Corneliu Momanu, fost deputat, fost președinte al PNL Vrancea și primar al municipiului Focșani.

Acesta s-a stins din viață luni, 25 octombrie. Momanu a fost președinte al Fundaţiei Viitorul Vrancei, care deține actualul sediu al PNL Vrancea.

Corneliu Momanu a fost inginer constructor. În perioada 1972-1990 a fost şef şantier IJCM Vrancea. Tot atunci s-au pus bazele municipiului Focșani, al cărui edil avea să devină în anii 1990-1992. Între anii 1996-2004, Corneliu Momanu a fost consilier județean din partea Partidului Național Liberal. Au urmat apoi anii 2002-2004, când a reprezentat filiala PNL Vrancea.

Ulterior, acesta a devenit deputat. În anul 2006, Corneliu Momanu a făcut parte din rândul membrilor fondatori PLD. A fost partidul care s-a format în urma fuziunii dintre PD și PDL. Doi ani mai târziu, Corneliu Momanu s-a retras de pe scena politică.

Fostul lider politic a rămas în memoria colegilor din politică drept „politicianul cu cea mai bună prezenţă la lucrările Camerei Deputaţilor”, de peste 95%. De altfel, actualul președinte al PNL Vrancea și al Consiliului Județean din teritoriu a precizat că Momanu a fost „ omul care s-a implicat în viața publică, în administrație, căutând să facă bine comunității”.