Cerectătorul japonez Yoshinori Ohsumi a devenit celebru după ce a descoperit un principiu alimentar destul de simplu. Acesta ajută corpul în lupa cu kilogramele şi regenerarea celulară.

Dieta ar ajuta şi împotriva mai multor boli grave

Metoda sa a avut un succes atât de mare, încât cercetătorul a primit și Premiul Nobel pentru Fiziologie şi Medicină în anul 2016. Yoshinori Ohsumi susține că pe lângă pierderea kilogramelor în plus, dieta sa ajută şi la protecţia împotriva cancerului de piele, scade riscul cancerului de sân şi tensiunea arterială.

În urma cercetătărilor făcute, Yoshinori Ohsumi a descoperit mecanismul prin care celulele își distrug și își reciclează propriul conținut. Acest lucru poate fi un început în înțelegerea unor boli precum diabetul de tip 2, cancerul, dar și Parkinson.

În ceea ce privește metoda dietei, Yoshinori Ohsumi propune creșterea perioadei în care resimțim senzația de foame. Mai exact, în tot acest timp, celulele reciclează tot de este vechi şi inutil şi reîntineresc. Tehnic, procesul se numește autofagie sau post intermitent.

De menționat este faptul că autofagia reprezintă un proces prin care celula eukariotică își poate recicla o parte a conținutului ei. Astfel, componentele celulare se degradează și se reciclează singure. În același timp, profesorul japonez a descoperit 15 gene esențiale pentru autofagie.

Potrivit acestuia, mutațiile genelor responsabile pentru autofagie pot cauza boli, iar procesul are legătură inclusiv cu cancerul și bolile neurologice, arata comitetul Nobel în 2016.

Cum se ține dieta lui Yoshinori Ohsumi

În cadrul cercetărilor pe care le-a efectuat în 2017, acesta a constatat că presoanele care mănâncă între orele 8.00 şi 20.00 sunt mai predispuși la probleme de sănătate decât cei care mănâncă între orele 8:00 şi 14:00.

Totodată, el a subliniat faptul că în momentul în care fereastra alimentară este mai restrânsă, crește riscul de diabet, anemie sau obezitate este mai mic.

Cercetătorul a prezentat și beneficiile pe care le are fereastra alimentară perfectă. Printre acestea se numără protecţia împotriva luminii UV, a cancerului de piele şi încetinirea procesului de îmbătrânire, scăderea riscului cancerului de sân, tensiune arterială şi riscul bolilor de inimă, dar și creşte calitatea somnului.

Referitor la modul în care decurge dieta lui  Yoshinori Ohsumi, aceasta nu poate fi ținută chiar de oricine, însă rezultatele ei sunt benefice pentru organism.

Micul dejun se ia la 30-60 de minute după trezirea, iar lucrul trebuie început după 2-3 ore de când o persoană s-a trezit. În ceea ce privește masa, cercetătorul recomandă o mâncare mai consistentă la micul dejun decât la prânz.
Totodată, se recomandă reducerea fereastrei alimentară la 6-8 ore, fără a schimba numărul de calorii.