Tensiunile continuă să urce în coaliţia de guvernare!

Co-preşedintele USR PLUS Dacian Cioloş pune din nou tunurile pe Florin Cîţu. Cei din USR PLUS anunţaseră deja clar că nu-l mai vor pe Cîţu în fruntea Guvernului României.

“Suntem cu toții de acord că Florin Cîțu este un politician incompetent care a aruncat totul în aer”

Dacian Cioloş îl acuză acum pe premier că încearcă cu disperare să se agaţe de putere. El spune că a primit telefoane din partea peneliştilor, fie din tabăra Cîţu sau Orban, care încearcă să-l convingă să nu meargă mai departe cu moţiunea de cenzură.

“Suntem cu toții de acord că Florin Cîțu este un politician incompetent care a aruncat totul în aer și pe care nu te poți baza”, scrie Cioloş pe pagina sa de Facebook, adăugând că cei din USR PLUS nu-l mai pot ţine totuşi în braţe pe premier, spre deosebire de PNL.

Liderul USR PLUS spune că formaţiunea sa a pierdut deja din punct de vedere electoral pentru că a ales să susţină acest Guvern, “care trebuia să facă reforme, nu unul care să fure 10 miliarde de euro. PNDL 3, în forma pe care vrea să o adopte premierul, asta este”.

Postarea integrală a lui Dacian Cioloş

“Am văzut declarațiile lui Florin Cîțu încercând să se agațe de putere. Realitatea este că stătea pe un scaun cu patru picioare din care singur a rupt două și acum se întreabă pe ce parte cade.

Am primit în ultimele ore numeroase telefoane de la peneliști. Unii din tabăra Cîțu, alții din tabăra Orban. Și unii, și alții mă roagă să nu mergem mai departe cu moțiunea și încearcă să-mi explice cât de rău va fi să pice premierul. Suntem cu toții de acord că Florin Cîțu este un politician incompetent care a aruncat totul în aer și pe care nu te poți baza.

Dar, spre deosebire de ei, noi nu-l mai ținem în brațe. Singura soluție a PNL, astăzi, e să îl convingă pe Florin Cîțu să demisioneze ca să nu se facă de rușine public și să nu-i mai dea microfoane unde să mintă. Și așa electoral se îndreaptă spre un dezastru. Au posibilitatea sa facă acest lucru până la ședința Coaliției din această seară.

În ceea ce ne privește, ne asumăm moțiunea, așa cum ne-am asumat și guvernarea. Ne-am asumat să pierdem puncte electorale pentru a face ceea ce trebuie pentru România. Am pierdut electoral pentru a susține un guvern care trebuia să facă reforme, nu unul care să fure 10 miliarde de euro. PNDL 3, în forma pe care vrea să o adopte premierul, asta este.

Bani pentru primarii partidului împărțiți fără criterii. Noi ne-am opus și ne vom opune hoției, pentru că România nu are bani de tocat.”

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea