Copreședintele USR PLUS, Dan Barna, spune că moțiunea de cezură va fi îndreptată împotriva premierului Florin Cîțu și afirmă că în PNL sunt foarte multe soluții viabile pentru funcția de prim-ministru.

”În PNL sunt foarte multe soluții foarte viabile pentru premier. Un om ca Ilie Bolojan va avea toată susținerea USR PLUS și sunt convins că vom putea avea acel guvern stabil din punct de vedere al deciziilor mature”, a spus Dan Barna la Digi 24.

Copreședintele USR PLUS susține că moțiunea de cenzură pe care o vor depune alături de parlamentarii AUR nu este îndreptată împotriva Guvernului, ci a premierului Florin Cîțu și precizează că miniștrii formațiunii nu-și vor da demisia din Executiv înaintea de a fi votată în Parlament.

Reprezentanții USR PLUS au anunțat că îi retrag sprijinul politic premierului Florin Cîțu și că vor susține o moțiune de cenzură împotriva acestuia. Deciziile au fost luate în noaptea de miercuri spre joi, în cadrul ședinței Biroului Național al formațiunii politice. Biroul Național USR PLUS a mai decis convocarea Comitetului Politic.

USR-PLUS semnează moțiunea AUR

Liderii USR PLUS, reuniţi joi seara în şedinţa Biroului Naţional (BN) au decis că, dacă PNL nu îl retrage pe Florin Cîţu de la şefia Guvernului, vor depune luni la prima oră, împreună cu partidul AUR, moţiunea de cenzură anunţată, au declarat surse participante la şedinţă.

Potrivit acestora, vineri, la şedinţa coaliţiei, va avea loc discuţia finală pe acest subiect al retragerii sprijinului pentru Florin Cîţu.

”Mâine la coaliţie va fi ultima discuţie. Dacă liberalii nu îl retrag pe Cîţu, vom depune moţiunea de cenzură semnată de noi şi de AUR. În weekend va avea loc şi un Comitet Politic al USR PLUS pentru validarea acestei decizii. Moţiunea va fi depusă în Parlament luni la prima oră”, a declarat unul dintre liderii USR PLUS.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cirstoveanu