Ministrul Afacerilor Interne și actual interimar la Justiție, Lucian Bode, a participat joi, alături de Sorin Cîmpeanu și Valeriu Gheorghiță, la o şedinţă condusă de Prim-ministrul Florin Cîţu. Conform unui comunicat remis ulterior, temele dezbătute au fost stadiul pregătirilor pentru sezonul rece şi pentru începerea anului şcolar, precum şi situaţia campaniei de vaccinare şi a centrelor de vaccinare.

Ședință importantă privind falsa vaccinare din România

Şedinţa a avut loc în sistem videoconferinţă, mai anunță Guvernul, La discuții au mai participat ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, coordonatorul campaniei de vaccinare, Valeriu Gheorghiţă, reprezentanţi de la Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii, prefecţii şi şefii structurilor MAI.

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a subliniat necesitatea colaborării între toate structurile şi autorităţile implicate în gestionarea fenomenelor specifice sezonului rece.

Anunțul lui Bode

„Comitetele judeţene pentru situaţii de urgenţă trebuie să se asigure că pregătirile sunt în parametri optimi şi, totodată, că este asigurată fluenţa fluxului decizional şi resursele sunt suficiente şi corect dimensionate. La nivelul IGSU capabilităţile vor fi suplimentate până la sfârşitul anului şi mă refer la Autospecialele pentru Transport Personal şi Victime Multiple (ATPVM) folosite pentru intervenţii în cazul producerii unor situaţii de urgenţă de amploare şi intensitate deosebită”, a transmis ministrul Lucian Bode.

Ce se întâmplă cu cazurile false de vaccinare

Ministrul Afacerilor Interne a menţionat că structurile MAI desfăşoară mai multe acţiuni pentru combaterea infracţiunilor legate de adeverinţele/certificatele false de vaccinare. Domnul Lucian Bode a atras atenţia că scopul acţiunilor MAI este să limiteze la minimul posibil practica utilizării adeverinţelor/certificatelor de vaccinare false prin care sunt puşi în pericol toţi cei din jur, precizând că până la acest moment au fost întocmite aproximativ 200 de dosare penale în care sunt cercetate 400 de persoane.

În cadrul şedinţei, ministrul Afacerilor Interne a făcut referire şi la stadiul măsurilor luate pentru atingerea obiectivului asumat la nivel guvernamental de începere a anului şcolar în siguranţă, precizând că faţă de întâlnirea precedentă pe această temă, Poliţia Română a crescut media zilnică de efective de la 4.784, cât era iniţial, la 5.182.

Sursă foto: INQUAM Photos / Octav Ganea