Poliția Română angajează peste 1.300 de oameni pentru funcții de conducere. IGSU, IGPR, IGPF, IGAV, DGPI şi DGA au nevoie de manageri stabili și predictibili.

Cel puțin așa a declarat ministrul de Interne, Lucian Bode, care a dezvăluit când va fi publicat calendarul concursurilor pentru angajare.

Bode declarase încă de la începutul mandatului său că una din prioritățile sale este rezolvarea acestei stări de fapt.

Poliția Română angajează peste 1.300 de oameni pentru funcții de conducere. Anunțul ministrului Bode

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a afirmat vineri că doar în Poliţia Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt ocupate de împuterniciţi.

Bode a precizat că săptămâna viitoare va fi anunţat calendrul organizarii concursurilor pentru ocuparea funcţiilor de conducere în toate structurile MAI.

Lucian Bode anunţă că doreşte ”management predictibil stabil” în toate structurile MAI.

”Faptul că, doar în Poliţia Română, din 4.800 de posturi de conducere, 1.380 sunt împuterniciţi arată că este nevoie urgent ca această procedură să înceapă. Vorbim de peste 30% din posturi.

La nivelul IGSU concursurile se derulează pentru 37 de posturi de conducere. Pentru IGPR, IGPF, IGAV, pentru DGPI şi DGA am primit în această spptămână o propunere de calendar, pe etape, pe care fiecare inspector general, şef de structură le are”, a declarat, vineri, la Zalău, Lucian Bode, potrivit news.ro.

”Lipsa de independență a interimarilor în raport cu autoritățile locale”

Acesta anunţă că săptămâna viitoare va fi făcut public calendarul concursurilor la nivelul acestor structuri.

”Organizarea de concursuri şi ocuparea poziţiilor în urma unor concursuri transparente (…) este preocuparea noastră şi aşa se va întâmpla, începând cu săptămâna viitoare”, a mai declarat Bode.

Trebuie arătat că una dintre marile problemele ale ocupării posturilor de conducere de către interimari este lipsa de independență a acestora în raport cu autoritățile locale.

Bode declarase încă de la începutul mandatului său că vrea să demareze concursul pentru funcții, dat fiind că multe inspectorate sunt conduse de șefi interimari.