EXCLUSIV Florin Cîțu are sprijinul total al PNL! În urma scandalului cu USR PLUS, Cîțu pare că iese întărit atât în fața partenerilor de coaliție, dar și a lui Ludovic Orban.

Orban a refuzat să participe la BPN-ul convocat de Cîțu peste capul său, făcând apel la responsabilitate.

EXCLUSIV Florin Cîțu are sprijinul total al PNL! BPN i-a acordat vot unanim

Premierul Florin Cîțu a spus în Biroul Politic Național al PNL că atunci când USR îi va trimite o propunere pentru Ministerul Justiției, va face nominalizarea.

Liberalii au votat în forul de conducere al partidului în unanimitate, 54 de voturi, pentru susținerea lui Florin Cîțu în poziția de șef al Guvernului, conform unor surse politice.

Iar Ilie Bolojan, o voce importnată din PNL, a declarat că susține premierul și guvernarea.

Liga Aleşilor Locali ai PNL, de partea Premierului

În context, Liga Aleşilor Locali ai PNL a transmis într-un comunicat că ”susține hotărât Programul Naţional de Investiţii (PNI) „Anghel Saligny” și demersurile premierului Florin Cîțu ca demersuri pragmatice care țin cont de realități.

Doar 43% din localități au rețele de canalizare, doar 69% au apă potabilă și doar 31% sunt racordate la rețelele de gaz. Pe de altă parte, mai mult de 20.000 km de drumuri județene și peste 27.000 km de drumuri comunale sunt încă nemodernizate.

Acest program este destinat exact acestor drumuri și trebuie să intre în vigoare urgent. Faptul că premierul Florin Cîțu a hotărât să aloce parte din creșterea economică lucrărilor de investiții este de apreciat cu atât mai mult cu cât o mare parte din populația României așteaptă îmbunătățirea calității vieții, iar PNI răspunde exact acestor așteptări.

PNI ține seama de proiectele (multe la număr) depuse de UAT-uri atât la Compania Națională de Investitii cât și la Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, dar care astăzi așteaptă pentru că nu au finanțare.

”UAT-urile au cheltuit sume mari de bani pentru întocmirea documentațiilor”

Să nu uităm că UAT-urile au cheltuit sume mari de bani pentru întocmirea documentațiilor.

Mai apreciez și modificarea normelor pentru o mai mare transparentizare a cheltuirii banului public, cât și pentru stabilirea mai clară a criteriilor de alocare a fondurilor, prioritizarea investițiilor și simplificarea procedurilor.

PNI este complementar proiectelor europene de finanțare și acoperă zone neeligibile în altă parte. Tocmai de aceea, noi, aleșii locali PNL, și suntem convinși că toți aleșii locali din România, sprijină și așteaptă acest Program care are și menirea de a reduce decalajele între diferite regiuni, între orașe, între comune și chiar între cartiere sau sate. De aceea, noi cerem imperativ aprobarea acestui Program care să creeze cadrul legal înainte de rectificarea bugetară, pentru a deveni funcțional”. se arată în comunicatul semnat de Gheorghe Flutur.

Rareș Bogdan: ”Nu avem niciun motiv să îl schimbăm pe Florin Cîțu”

Prim-vicepreşedintele PNL Rareş Bogdan, a declarat joi că tot partidul îl susține pe Florin Cîțu și nu există niciun motiv să fie schimbat din funcția de premier, în urma scandalului iscat odată cu revocarea ministrului Justiției, Stelian Ion.

”Nu avem niciun motiv să îl schimbăm pe Florin Cîțu, mai ales că este primul premier care se gândește la localitățile care nu au drumuri, aducțiuni la rețeaua de apă-canal sau la rețeaua de gaz. Aceste lucruri trebuie făcute prin investiții.

Comunitățile locale au nevoie de bani, au nevoie de programul Anghel Saligny. Vom continua să guvernăm în orice condiții”, a subliniat Rareș Bogdan, potrivit alephnews.ro.

Conform sursei citate, liderii USR-PLUS ar trebui să se gândească că au venit la guvernare nu doar pentru oamenii care stau în marile orașe, ci și pentru comunitățile rurale sau cele defavorizate.

”Nu e cazul ca orgoliile unui ministru să îndepărteze România de șansele pe care le are. Nu există niciun om în PNL care nu îl susține pe Florin Cîțu. Suntem mai uniți ca niciodată”, a spus prim-vicepreşedintele PNL.

Sursă foto: INQUAM Photos, Ilona Andrei.