Continuă scandalul în coaliţia de guvernare!

Ministrul demis de la Justiţie, ameninţări fără perdea pentru Florin Cîţu

După ce a fost demis de către premierul Florin Cîţu, fostul ministru al Justiţiei, Stelian Ion, l-a ameninţat pe faţă pe şeful Guvernului.

Fostul ministru al USR PLUS spune că Florin Cîţu riscă să dea cu subsemnatul în curând, pentru că forţează avizarea PNDL 3 (Programul Naţional de Dezvoltare Locală – n.red.) de către Ministerul Justiţiei, fără a fi respectate toate avizele şi opiniile.

Stelian Ion a mai precizat că la Ministerul Justiţiei lucrează oameni de zeci de ani, iar aceştia nu-şi vor pune în pericol cariera pentru a face ilegalităţi, indiferent cine le-o cere.

“Nu suntem parașutați aici, am ajuns în coaliție în urma unui vot popular”

“Legat de acest subiect (avizarea PNDL 3 – n.red.), am avut dreptate. Ministerul Justiției nu primise proiectul orginal pe care să dea aviz. Termenul de patru zile nu avea cum să curgă. Dacă ar fi fost așa, ședința de ieri ar fi continuat.

Legat de tehnicalități, eu vreau să spun că în spatele meu nu e doar o clădire. La Ministerul Justiției lucrează oameni de zeci de ani care nu își permit să își pericliteze carierea și să facă lucruri ilegale. Ministerul Justiției, de-a lungul anilor, a fost garantul respectării legalității și de câte ori nu s-au respectat aceste avize și opinii, unii au ajuns să dea cu subsemnatul.

Avem toate ingredientele pentru o guvernare de succes. La Justiție mai avem de armonizat. Dar electoratul ne-a dat un vot, nu suntem parașutați aici, am ajuns în coaliție în urma unui vot popular.

E foarte important să lucrăm bine împreună, eu nu am văzut să se schimbe modul de coordonare. Aș vrea să văd acțiuni ale miniștrilor, e foarte important să creăm o echipă”, a declarat, joi dimineaţă, Stelian Ion, potrivit stiripesurse.ro.

Sursă foto: Facebook, Guvernul României