Moţiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîţu intră la vot marţi, 5 octombrie, iar calculele indică faptul că sunt şanse foarte mari ca Executivul să fie demis astăzi.

Premieră în istoria politicii româneşti!

În acest context, Paul Stănescu, secretarul general al PSD, a lansat un atac virulent la adresa liderului liberal, afirmând că, pentru prima oară în istoria politicii româneşti, un prim-ministru a ajuns să fie atât de detestat, existând un consens între partide care nu au nicio alianţă că Florin Cîţu trebuie să fie înlăturat de la Palatul Victoria. Mai mult, Stănescu consideră că premierul este “mort politic”.

“Este pentru prima dată în istoria politicii româneşti când un premier a ajuns să fie atât de detestat. În mai puţin de un an de zile, aproape toţi românii şi toate partidele din Parlament îl vor plecat de la conducerea executivului.

Fără vreo alianţă politică formală între PSD, USR şi AUR, partide cu ideologii şi viziuni incompatible, astăzi există un consens de bun simţ că Florin Cîţu trebuie demis. Şi oricât de mult s-ar chinui unii şi alţii să-l ţină în viaţă, prin diverse tertipuri, acesta este mort politic”, afirmă Paul Stănescu.

“Domnitorul Iohannis” nu trebuie să mai prelungească criza politică din România

Următorul pe lista criticilor liderului PSD: preşedintele Klaus Iohannis. Şeful statului şi-ar fi bătut joc de ţară, afirmă Paul Stănescu, iar orice încercare a “domnitorului Iohannis” de a merge din nou pe mâna lui Florin Cîţu pentru guvernare va duce, pas cu pas, către alegeri anticipate.

“Cu înscăunarea lui, domnitorul Iohannis şi-a bătut joc de ţară. După demiterea de astăzi nu mai poate să meargă tot pe mâna lui. Este şi neconstituţional şi imoral. Dar dacă domnitorul Iohannis va prelungi criza politică cu desemnări succesive ale lui Cîţu, vom merge, pas cu pas, către anticipate.

Este ceea ce noi, PSD, ne dorim. Este singura soluţie, o guvernare nouă, dar ca expresie a voinţei românilor”, mai spune Paul Stănescu, potrivit News.ro.

“Premierul a fost în vacanţă două luni pentru campania internă din PNL, iar astăzi România este în pragul colapsului sanitar”

Secretarul general al PSD adaugă că Florin Cîţu nu mai are ce căuta într-o funcţie publică în România: “Să stea cocoţat la partid, unde l-a uns domnitorul Klaus Iohannis”. Stănescu a subliniat din nou că PSD, USR şi AUR au decis, fără a avea vreun acord sau vreo înţelegere subterană, că Florin Cîţu trebuie să plece din funcţia de premier.

“Premierul a fost în vacanţă două luni pentru campania internă din PNL, iar astăzi România este în pragul colapsului sanitar. Doar pentru asta, Cîţu nu mai merită să mai deţină nicio funcţie publică. Să stea cocoţat la partid, unde l-a uns domnitorul Klaus Iohannis.

Guvernarea lui Cîţu şi domnia lui Iohannis, care a fost instaurată de şapte ani, au eşuat, nu statul român. În această perioadă de domnie, statul putea să funcţionează foarte bine dacă avea cine să-l conducă. Astăzi, Florin Cîţu va deveni istorie.

Este un gest de maximă responsabilitate politică a PSD şi a partidelor parlamentare să voteze moţiunea de astăzi. Toate au decis, fără niciun acord, fără nicio alianţă, fără nicio înţelegere subterană că acesta trebuie să plece”, a mai transmis Paul Stănescu.