Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a vorbit despre moțiunea de cenzură pe care social democrații vor să o depună. Acesta susține că indiferent de decizia luată de CCR marți, PSD-ul va continua ceeea ce și-a propus.

Totodată, social democratul a mai precizat că rezultatul de la Congresul PNL a fost suficient pentru întreaga țară. Potrivit acestuia, se doresc alegeri anticipate în cel mai scurt timp, în contextul în care în actuala formulă nu se poate crea o majoritate.

„Congresul PNL a fost suficient pentru întreaga țară și ne-a convins să facem mai repede acest lucru. Noi nu ne dorim decât alegeri anticipate. În actuala formulă nu se poate crea o majoritate în care țara să fie condusă. În această perioadă vin cei mai mulți bani europeni, probabil România nu se va mai întâlni niciodată cu acest lucru, dar nu putem să intrăm la guvernare, pentru că în actuala conjunctură politică din Parlament nu se poate ca PSD să-și atingă toate țintele”, a spus Paul Stănescu.

Secretarul general al PSD a fost întrebat dacă va intra la guvernare cu o propunere de premier. În acest context, Stănescu a spus că „soluția clară sunt alegerile anticipate”, argumentând că, în actuala conjunctură din Parlament, PSD nu ar putea să-și atingă toate țintele.

Alegerile anticipate, singura soluție

„Soluția clară pentru noi sunt alegerile anticipate. Nu avem altă soluție”, a spus Paul Stănescu.

Întrebat dacă și celelalte partide vor dori să se organizeze alegeri anticipate, acesta a precizat că doar dacă există voință politică lucrurile se vor ezolva.

„Cred că este singura soluție și cred că acest lucru s-ar rezolva foarte repede, dacă există voință politică. Cred că într-o lună s-ar putea rezolva acest lucru”, a mai adăugat el.

Amintim faptul că tot în cursul zilei de marți, Marcel Ciolacu a transmis și el un mesaj ferm românilor. Totodată, el a lansat un atac dur la adresa Guvernului, dar și la adresa președintelui Klaus Iohannis, vorbind despre huiduielile și îmbulzeala de la Congresul PNL, unde a fost un adevărat ”focar de infecție”.

„Pentru Iohannis şi slugile PNL – tu nu contezi! Tu te chinui. Eşti cinstit. Ai bun-simţ. Respecţi reguli. Plăteşti facturi. Munceşti mult. Ai copii. Şi ţi-au închis iar şcoala! Iohannis şi lacheii PNL n-au reguli! N-au lege! Au doar privilegii! Tu te chinui! Iohannis şi ai lui ţi-au rânjit în faţă şi ţi-au spus direct că tu nu contezi!

Au aliniat toate instituţiile statului – alea care pe tine te-au cocoşat cu amenzi, pentru ca nişte ultraşi cu carnet de partid să se îmbrâncească, să se îmbulzească şi să se huiduie între ei! Congresul PNL a fost un focar de infecţie! Şi sanitar, şi moral! Dar pentru a-l ţine, au schimbat legi peste noapte şi ţi-au ascuns ‘strategic’ 1.400 de cazuri COVID-19 doar în Bucureşti”, a scris Ciolacu, pe Facebook.