COVID-19 pare să fi lovit drastic în rândul politicienilor români, imediat după organizarea Congresului PNL, de sâmbătă și duminică, extrem de contestat de Opoziție. Surse politice au dezvăluit pentru Evenimentul Zilei că la Ministerul Cercetării au fost confirmate cel puțin 20 de cazuri de infectare cu coronavirus. Mai mult, se pare că o parte dintre etajele clădirii care găzduiește instituția publică au fost închise de urgență. Totuși, atunci când au fost întrebați, oficialii ministerului au aruncat vina pe Ministerul Mediului.

Focar COVID-19 la Ministerul Cercetării

Un focar COVID-19 pare să fi apărut la la Ministerul Cercetării, chiar după organizarea Congresului PNL cu 5.000 de oameni. Mai mult, măsurile sanitare au fost sfidate chiar de președintele Klaus Iohannis, care a fost fotografiat fără mască. Se pare că nu toți politicienii au purtat mască de protecție și n-au păstrat distanțarea fizică.

Tanczos Barna, prima reacție COVID-19 a lovit în Ministerul Cercetării

Surse politice au explicat pentru EVZ că în instituția în care funcționează Ministerul Cercetării două etaje au fost închise ca urmare a depistării a cel puțin 20 de persoane confirmate cu coronavirus. Mai mult, ar mai fi vorba despre mai multe cazuri de infectare despre care nu se cunosc însă prea multe informații.

Șefii de departamente și-au informat subalternii să îi țină la curent cu evoluția situației epidemiologice și să-i anunțe dacă mai apare vreun caz nou de infectare, mai spun sursele EVZ.

Evenimentul Zilei a încercat să ia legătura cu interimarul Ministerului Cercetării, Tanczos Barna, pentru a verifica veridicitatea informațiilor, însă la întrebări a răspuns o consilieră de la Departamentul de Comunicare care nu a rescunoscut pe deplin informațiile prezentate.

Aceasta a transmis, în urma discuțiilor cu ministrul Tanczos Barna, că la Ministerul Cercetării a fost raportat un singur caz pozitiv de infectare cu COVID-19.

„Există un singur caz oficial la Ministerul Cercetării care a fost astăzi confirmat cu COVID-19. În instituția respectivă, în clădire, funcționează mai multe instituții – Rezervele de Stat, ROSA cu spațialele și… Nu știu de unde au pornit informațiile astea”, a transmis reprezentanta Departamentului de Comunicare.

„Nu este niciun etaj închis”, a mai completat consiliera ministrului Tanczos Barna.

Ar fi vorba de un singur caz de infectare recunoscut de minister

Ministerul Cercetării, pentru Evenimentul Zilei: „La Ministerul Mediului sunt mai multe cazuri”
Oficialul a dat însă vina pe Ministerul Mediului, unde a transmis că au fost confirmați mai mulți politicieni infectați cu COVID-19. „De exemplu, la Ministerul Mediului sunt mai multe cazuri. Da, oficial. Mă rog, astăzi cred că i-a ieșit unui coleg deja negativ testul. Deci la Ministerul Cercetării e doar o singură persoană infectată cu COVID-19 și stă în carantină”, a conchis consiliera lui Tanczos Barna.

Informațiile vin după ce organizarea congresului PNL cu 5000 de persoane la interior a fost pusă sub semnul întrebării în privința legalității demersului, mai ales că afară a fost permis doar un protest cu 100 de persoane.