Un comunicat al Arhiepiscopiei a venit cu ultime informații despre starea de sănătate a Arhiepiscopul Sucevei și Rădăuților, ÎPS Calinic, după ce unele publicații locale au scris că acesta este în spital, în stare gravă.

ÎPS Calinic nu este în stare gravă

În comunicat se preciza că părintele nu este spitalizat și că nu a fost niciodată în stare gravă.

”Înaltpreasfințitul Părinte Calinic nu este spitalizat, ci urmează un tratament medical și proceduri specifice după ce a fost diagnosticat și tratat corespunzător în urma contactării virusului Covid-19. Precizăm totodată că Înaltpreasfinția Sa nu a fost niciodată intubat sau într-o stare gravă”, se mai arată în comunicat.

În urmă cu o săptămână, șeful cancelariei ÎPS Calinic, preotul David Oprea, a murit după ce s-a infectat cu noul coronavirus, dar și fostul Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, ÎPS Pimen, a murit de COVID, anul trecut.

”Cu multă întristare și cu nemărginită durere transmitem vestea mutării în locașurile cele cerești, lângă Mult-Milostivul Mântuitor, Domnul nostru Iisus Hristos, pe Care L-a iubit și L-a urmat de la vârsta de 18 ani, a preacuviosului protosinghel David Oprea, slujitor al Mănăstirii Sfântul Ioan cel Nou, Catedrala Arhiepiscopală din Suceava, și coordonator al Cabinetului Înaltpreasfințitului Părinte Calinic, Arhiepiscop al Sucevei și Rădăuților, astăzi, 17 septembrie 2021.”

Viața părintelui David Oprea

Părintele David Oprea s-a născut pe 25 februarie 1974, în oraşul Galaţi, din părinţii Petrache şi Vasilica Oprea, primind la botez numele Cezar Daniel. În perioada 1980-1988, a urmat primele opt clase la Şcoala Generală Numărul 38 din Galaţi.

În perioada 1988-1992 a urmat Liceul de Marină din Galaţi. La scurtă vreme după terminarea liceului, în anul 1992, simțind chemarea Mirelui Ceresc și vrând să urmeze pilda sfinților, s-a închinoviat la Mănăstirea Almaş din judeţul Neamţ.