Premierul Florin Cîțu a făcut două numiri importante în cursul zilei de martți. Printr-o decizie, premierul a numit-o pe Izabella Mária Kacsó-Doboly în funcţia de secretar de stat la Ministerul Tineretului şi Sportului.

De cealaltă parte, Marian Murguleţ a fost numit în funcţia de secretar de stat la Ministerul Cercetării, Inovării şi Digitalizării, printr-o decizie a prim-ministrului Florin Cîţu publicată, marţi, în Monitorul Oficial.

De menționat este faptul că, Marian Murguleț este fost secretar de stat în Tehnologia Informației – Chief Information Officer (CIO), numit în funcţie în iulie 2019 în Guvernul Dăncilă. Totodată, el și-a continuat activitatea şi în timpul guvernării PNL până în ianuarie 2021, când a fost eliberat din funcție tot de premierul Florin Cîțu.

În prezent, Murguleț ocupă funcția de președinte al Consiliului de Administrație al SNR, s-a opus recent schimbării directorului general al acestei companii, o schimbare girată de Ministerul Digitalizării, condus de Ciprian Teleman (USR-PLUS).

Amintim faptul că în cursul anului trecut, Marian Murguleţ a dezvăluit că omul de la resurse umane de la Guvern i-a spus că nu îi trebuie nici diploma de bacalaureat pentru a se angaja ca demnitar.

Marian Murguleț, omul care a aflat că nu are nevoie de diplomă de Bacalaureat pentru a fi demnitar

Mai exact, acesta povestea că în prima as zi de la Guvern s-a dus la un birou și l-a întrebat pe omul de la resurse umane ce studii sunt necesare pentru a se putea angaja. Se pare că acesta avea nevoie doar de copia duopă buletin, iar diplima de bacalaureat nu era deloc necesară.

“În prima zi la Guvern, ca demnitar, numit secretar de stat în 11 iulie 2019, am ajuns la birou și evident prima întâlnire pe care am avut-o a fost cu directorul de pe vremea aceea de la resurse umane, un tip smart și glumeț, cred că se numea Teodorescu.

Prima întrebare pe care i-am pus-o a fost care sunt actele de studii pe care trebuie să le aduc pentru angajare. Omul mi-a răspuns foarte serios: “Copia după cartea de identitate, domnule secretar de stat. Dar la dvs este ok, că deja o avem atașată la CV”.

Foarte mirat, îi spun: “Bun, dar cum se poate așa ceva? Totuși, la nivelul acesta, nu îmi cereţi măcar o diplomă de licență?”

Omul mi-a replicat: “Nici diplomă de BAC nu ne trebuie. Sunteți demnitar și, conform legii, nu aveți nevoie de niciun fel de studii, nici măcar de bacalaureat”, declara Marian Murguleț.