Ce spune Florin Cîțu

Având în vedere atacurile din ultimele două zile ale ministrului interimar al Muncii, Raluca Turcan, președintele liberal a declarat că preferă ca aceste discuții să se poarte în interiorul partidului, nu în presă.

”Le-am spus tuturor colegilor care vor să discutăm despre o problemă să vină şi să discutăm în Partidul Naţional Liberal. Dacă era o problemă de guvernare, puteam să discutăm la Guvern, dacă preferă să discute prin presă, binenţeles că va trebui să luăm şi alte decizii în PNL”, a spus Cîţu, despre criticile venite din interiorul partidului.

Premierul interimar a avut cuvinte dure la adresa Ralucăi Turcan, despre care spune că ” a stat un an de zile în guvern și nu prea înțelege cum stau lucrurile”.

Întrebat dacă sunt bani de pensii, Florin Cîțu a spus exact: Bineînțeles că sunt! Eu vă aduc aminte cum am preluat noi situația în 2019, când am preluat Ministerul Finanțelor și o să vă anunț că după, în câteva zile, o să prezint și cum las România după doi ani de zile. Atunci, aveam facturi neplătite de 7 luni de zile, nu erau bani nici de pensii, nici de salarii în buget, a trebuit să-i punem. O să vedeți că acum sunt și pot să meargă mai departe.

”Am văzut ieri… Doamna Turcan a stat un an de zile în guvern şi nu prea înţelege cum stau lucrurile. Controlul a fost şi la Finanţe şi au fost amendaţi cei din Finanţe de cei din Finanţe. Au loc controale la toate ministerele, inclusiv la Ministerul de Finanţe. Se face acum pentru că acum a venit momentul”, a spus Florin Cîţu.

De asemenea, președintele PNL a vorbit și despre cei 17 parlamentari dezafiliați, subliniind că va discuta cu fiecare în parte, într-o posibilă încercare de a-i aduce înapoi.

”Pe mine mă interesează să vină înapoi toţi acei membri ai PNL, sunt încă unii membri, oameni care nu atacă preşedintele partidului, care nu atacă preşedintele României şi PNL. Sunt unii oameni care au plecat poate dintr-o afinitate, sau prietenie mai veche faţă de vechiul lider, dar până la urmă există astăzi în România un singur partid de dreapta, un singur partid liberal, PNL. Şi toţi cei care vor să susţină principiile liberale, îşi au locul doar în PNL”, a spus Cîţu.

Turcan: ceasul ticăie împotriva a milioane de oameni

Raluca Turcan a declarat că milioane de oameni riscă să nu mai primească bani dacă rectificarea bugetară nu se va face de urgență în data de 26 noiembrie. Raluca Turcan a subliniat că pensionarii care primesc pensia pe card nu au de ce să se îngrijoreze.

”Mai e nevoie de bani şi la alte ministere. Cel mai probabil de urgenţă, şi sper de urgenţă, pentru că dacă nu fac asta în 26 noiembrie, atunci ceasul ticăie împotriva a milioane de oameni, să rezolve acest aspect la rectificarea bugetară. Şi nu doar pentru Ministerul Muncii”, a spus ministrul interimar Turcan.

Ministrul interimar al Muncii și Protecției Sociale a mai spus că, având în vedere faptul că este îngrijorată de acest aspect de mai multe luni, a ordonat insituțiilor din subordine să fie pregătite pentru acțiunea de urgență în momentul în care e alimentat contul.

”Tot procesul trebuie să fie extrem de rapid, astfel încât banii să ajungă la Casa de Pensii şi la celelalte instituţii, de acolo să fie transmise în teritoriu şi apoi să se facă plăţile”, a spus Raluca Turcan, la Parlament.