Lupta dinte Florin Cîțu și Raluca Turcan continuă: Am luat bani de la alocații ca să plătim pensiile pe noiembrie

Raluca Turcan a transmis recent că „adevărul va ieși la iveală în prima ședință de Guvern”, când se va face rectificarea bugetară iar bugetul Ministerului Muncii va fi subvenționat cu banii necesari pentru plata pensiilor pentru luna decembrie.

„Adevărul va ieși la iveală în prima ședință de Guvern, când se va face rectificarea bugetară și va fi subvenționat bugetul Ministerului Muncii cu banii necesari pentru plata pensiilor pentru luna decembrie. Eu am spus lucrul acesta în fiecare zi în Guvern, dacă nu de mai multe ori pe zi. Am încercat să rezolv această chestiune instituțional, alături de premier și ministrul de Finanțe. Din nefericire, mi-a fost întoarsă inclusiv propunerea de Hotărâre de Guvern pentru că nu erau bani. Am fost nevoiți să luăm bani de la alocații pentru a plăti pensiile pentru luna noiembrie”, a explicat Raluca Turcan.

”Dorinţa mea cea mai mare a fost să rezolv instituţional, pentru că dreptul la pensie este un drept după zeci de ani de muncă, pentru nişte oameni, şi mi se pare normal ca ministru al Muncii, să încerc să rezolv aceste lucruri cu ministrul Finanţelor şi cu premierul. Din nefericire, mi-a fost întoarsă inclusiv hotărârea de guvern pentru că nu erau bani în fondul de rezervă, şi am fost nevoită să luăm bani de la alocaţii pentru luna noeimbrie, ca să alimentăm bugetul de pensii pentru luna noiembrie”, a spus Turcan.

Lovitură totală pentru Raluca Turcan

Amintim că Florin Cîțu a decis să trimită Corpul de control la Ministerul Muncii după ce Raluca Turcan s-a plâns că nu vor mai fi bani de pensii începând cu data de 26 noiembrie. Anterior, Raluca Turcan, vicepreședinte al PNL, a lansat un mesaj critic la adresa echipei de negociere cu PSD.

„V-ați milogit la Ciolacu să prindeți un colț de pâine. Echipa de negociere a pregătit o garnitură și o foaie de parcurs pentru predarea la cheie a PNL către PSD. (…) Florin, ești dispus să joci la poker până și banii de pensii. De mai bine de o lună mă țin de capul tău și-ți spun repetat că de vineri (26 nov) nu mai sunt bani de pensii și de alocații pt că i-ai luat la rectificare doar ca să dai tu bine la cifre în postările de pe Facebook”, a transmis Turcan, într-un mesaj intern.