Alina Gorghiu a transmis un mesaj-avertisment către cei din PNL care fac rău partidului. Ea a făcut referire, fără a spune explicit, la Ludovic Orban. Președintele PNL este învinovățit că ar fi făcut tot posibilul să-i ajute pe cei de la USR-PLUS în lupta lor cu dărâmarea premierului Florin Cîțu.

„Uneori, cei care doresc răul PNL nu sunt doar în exteriorul partidului, ci și în interior. Și fac cot la cot eforturi comune cu alianța AUR+USR PLUS, ca să pice guvernul condus de PNL.

Cred însa ca aceasta monumentală eroare va avea consecințe politice.

Între timp, noi, toți ceilalți din partid, apărăm PNL și acest guvern. Nu oricum, ci cu Florin Cîțu prim-ministru și respectând ceea ce am promis electoratului nostru: o guvernare eficientă și fără PSD, adversarul nostru tradițional.

Iar 25 septembrie va fi momentul adevărului. Și pentru cei care apără guvernul, dar mai ales pentru cei care vor să scoată PNL de la guvernare.

Eu văd o guvernare de dreapta, cu oameni mai puțin emoționali, dar de dreapta. PNL-USR-UDMR va fi formula. Sunt convinsă de asta. #RomaniiTrebuieSaStie”, a scris Alina Gorghiu pe pagina sa de Facebook.

Cîțu îl avertizează pe Orban

Pe de altă parte, Florin Cîțu a lansat un avertisment clar către Ludovic Orban. El a spus că PNL nu face guvern cu PSD și că cine face demersuri împotriva propriului guvern se va supune consecințelor.

„PNL nu face guvern cu PSD, să fie foarte clar. Vom adopta o rezoluție astăzi. Cine face demersuri împotriva propriului guvern, bineînțeles, că se va supune consecințelor din statut”, a spus premierul.

Întrebat dacă va fi revocat Ludovic Orban, Florin Cîțu a declarat: „Nu am spus așa ceva. Mi se pare bizar să faci demersuri împotriva propriului guvern. (…) Orice demers împotriva propriului Guvern, asta este inadmisibil! Așa ceva nu se poate!”.

Trebuie subliniat că Ludovic Orban este acuzat de către cei din echipa lui Florin Cîțu că și-a folosit funcția de președinte al Camerei Deputaților pentru a-i ajuta pe cei de la USR-PLUS și AUR să introducă moțiunea de cenzură în circuitul parlamentar. În acest moment, se duce o luptă puternică între Ludovic Orban și Florin Cîțu în accederea la șefia PNL.