Scapă Florin Cîțu de moțiunea de cenzură? PNL a anunțat deja că nu recunoaște documentul trimis de Ludovic Orban la Guvern.

Liberalii intenționează să conteste moțiunea de cenzură la CCR, fapt ce ar atrage o amânare de cel puțin o săptămână.

Scapă Florin Cîțu de moțiunea de cenzură? ”Nu exista niciun fel de constrângere”

În plus, fostul președinte CCR Augustin Zegrean a explicat marți că moțiunea de cenzură depusă de USR PLUS și AUR ar putea să nu mai niciodată dezbătută și votată.

Augustin Zegrean a spus că deși ”CCR spune de mulți ani că o motiune de cenzură depusă trebuie dezbatuta”, totuși procedurile parlamentare prevăd cine anume trebuie să convoace ședințe comune a senatorilor și deputaților în care să se citească, dezbată și voteze moțiunea.

Dacă nu are cine să convoace ședințele reunite de plen, cum a fost cazul la moțiunea de cenzură USR PLUS și AUR pentru că PNL și PSD au boicotat întâlnirile conducerii Parlamentului, Constituția nu prevede nicio soluție.

Cu alte cuvinte, PNL și PSD pot bloca moțiunea de cenzură pe termen nelimitat, prin neparticiparea la BPR-uri.

”Nu exista niciun fel de constrângere, niciun fel de sancțiune (dacă PNL și PSD absentează și moțiunea nu se poate dezbate și vota, n.red), nimeni nu s-a gândit când s-a scris Constituția că se va ajunge în asemenea situații. Nu poți să sancționezi aleși ai poporului, poporul îi sancționează pe aleși. Dar poporul uită, asta e problema”, a adăugat fostul președinte CCR, potrivit romaniatv.net.

PSD neagă în continuare blatul cu gruparea Cîțu

Zegrean a apreciat că Ludovic Orban și Anca Dragu, în calitate de lideri ai Camerei Deputaților și Senatului, nu au cum să fixeze ședințele pentru moțiunea de cenzură, acest lucru fiind atributul conducerii reunite a Parlamentului.

De cealaltă parte, Radu Oprea, purtător de cuvânt PSD, a dat asigurări că social democrații nu au ”niciun blat, sub nicio formă, cu Florin Cîțu”:

”Nu avem niciun blat, sub nicio formă, cu Florin Cîțu. Nu trebuie să plece singur, ci împreună cu cei de la USRPLUS. S-au dus la Iohannis să mai negocieze, dar secretarii de stat au rămas în funcții.

Opoziția reală din Parlament nu trebuie să asigure cvorum, e treaba lor. Ei sunt vinovați. Ghinea mai avea puțin si îi spunea lui Cîțu că îl iubește. Erau prieteni, după aia au ajuns la violență verbală, mai au puțin și ajung la violență fizică.

Cei de la USRPLUS spun că nu au nicio vină. Ei au declanșat criza politică, iar cel mai mare vinovat este președintele Iohannis. Noi am câștigat alegerile, de facto, dar ei au făcut o coaliție de pierzători.

Eu nu vreau nici pe Barna, nici pe Cioloș, nici pe Cîțu. Nu e niciun blat cu nimeni. Azi PSD a făcut un lucru important, amendamente la legea consumatorului vulnerabil. PSD nu vrea să facă jocul niciunei părți”, a declarant Radu Oprea.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu.