UPDATE

Moțiunea de cezură a fost trimisă de la Camera Deputaților și a ajuns la Guvern.

……………………………………………….

Ludovic Orban îi dă lovitura de grație lui Florin Cîțu! Președintele PNL face tot posibilul ca Guvernul Cîțu să fie supus votului moțiunii de cenzură în Parlament.

Trebuie amintit faptul că Orban a declarat de curând că i se pare de neconceput ca liberalii să voteze pentru dărâmarea propriului guvern, indiferent din care facțiune a partidului fac parte.

Ludovic Orban îi dă lovitura de grație lui Florin Cîțu! Se va vota moțiunea de cenzură?

Ludovic Orban a anunțat că va comunica Guvernului moțiunea de cenzură inițiată de AUR și USR PLUS.

Președintele PNL a citat, marți, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia ”împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”.

Hotărârea CCR precizează că moțiunea de cenzură trebuie citită în termen de 5 zile.

”Derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituției. Astăzi (marți – n.r.) voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură”, a spus Ludovic Orban, potrivit antena3.ro.

Anca Dragu se declară șocată

El a precizat că a primit la cabinetul parlamentar toate semnăturile în original ale inițiatorilor moțiunii de cenzură.

La rândul său, președintele Senatului, Anca Dragu, a declarat, marți, înainte de ședința Birourilor Permanente Reunite ale celor două Camere, că este șocată de faptul că PSD și PNL blochează un drept constituțional, și anume depunerea unei moțiuni de cenzură de către USR PLUS și AUR.

„Astăzi vom trimite către guvern această înștiințare. E o obligație legală în baza regulamentului, e obligația președintelui Camerei Deputaților de a informa Guvernul.

Eu sunt șocată de această situație în care colegii de la PSD și PNL blochează un drept constituțional, acela de a depune o moțiune de cenzură.”, a declarat Anca Dragu, potrivit sursei citate.

”Nu s-a refăcut o coaliție la nivelul Parlamentului”

„Vom treace această analiză după acest birou permanent reunit, PNL și PSD trebuie să înțeleagă că trebuie să dea curs acestei moțiuni de cenzură, care trebuie să ajungă în Parlament de dezbatere și la vot.

În acest moment nu s-a refăcut o coaliție la nivelul Parlamentului. Acest USL 2 nu este foarte clar.

Demisia mea ar trebui să fie în plenul senatului, și atunci ar fi foarte clară această colaborare PSD PNL. (…). Nu vreau să fiu ipocrită, dar parcursul moțiunii ar fi și mai dificil dacă eu n-aș fi aici.”, a mai spus Dragu.