'Noi avem acest proiect cu un deficit de 2,99% din PIB, care cuprinde numai creşterea de salarii aşa cum a fost aprobată prin legea deja publicată. Sigur, în interiorul bugetului se pot face tot felul de ajustări', a spus Anca Dragu, la finalul întâlnirii cu noul ministru al Finanţelor.

Proiectul de buget pentru 2017 a fost transmis de fostul ministru al Finanţelor Publice actualului şef de la Finanţe, Viorel Ştefan.

Potrivit sursei citate, pentru ajustări există două soluţii, fie creşterea veniturilor, fie reducerea cheltuielilor. 'Eu anticipez venituri mai bune în fiecare an. Reformele luate în cadrul ANAF cred că încep să dea roade şi se poate miza şi pe o colectare poate mai bună', a adăugat fostul ministru al Finanţelor, la Digi 24.

Anca Dragu i-a predat, joi, mandatul de ministru al Finanţelor Publice lui Viorel Ştefan, care a promis, în cadrul audierilor din comisiile parlamentare de specialitate, menţinerea deficitului bugetar sub 3% din PIB în următorii patru ani, o creştere economică medie de 5,5% pe an şi implementarea unui Cod economic, care să încorporeze întreaga legislaţie cu impact asupra economiei, şi care să conţină cel mult 50 de taxe. AGERPRES