Președintele PNL, Ludovic Orban, a anunțat, luni seară, la Realitatea PLUS, în cadrul emisiunii „Legile puterii”, că dacă nici a patra oară nu va fi cvorum în birourile permanente reunite, va comunica personal moțiunea de cenzură Guvernului, să poată fi începută procedura pentru calendar, dezbatere și vot.

”Nu pot comite o ilegalitate”

Ludovic Orban a spus că nu poate comite o ilegalitate, chiar dacă mulți colegi liberali îl acuză că vrea să cadă Guvernul Cîțu.

Întrebat ce va face marți, președintele Camerei Deputaților a anunțat că va comunica Guvernului documentul dacă se va bloca acțiunea a patra oară.

„Dacă mâine (marți – n.red.) nu va fi  cvorum… Eu nu pot să blochez o moțiune de cenzură. Pentru că eu comit un abuz în funcție, o încălcare grosolană a Constituției și a democrației în România. Dacă nu se întrunesc statutar birourile permanente reunite, voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură și vor demara toate termenele care sunt prevăzute”, a anunțat președintele PNL, luni seară, la „Legile puterii”

Liderul liberal spune că este obligația lui constituțională să facă acest demers.

„Este obligația mea constituțională. Conform regulamentului ședințelor comune și cutumelor parlamentare, comunicarea către Guvern s-a făcut după prezentarea moțiunii în birourile permanente reunite.

Eu o să constat mâine (marți, 7 septembrie – n.red.) că, dincauza tertipurilor procedurale și a unui sabotaj evident, în materie de procedură, dacă nu voi putea să prezint BPR (birourile permanente reunite – n.red.) , voi comunica moțiunea și vor curge termenele.

Care sunt foarte clare: în maximum 5 zile se citește moțiunea de cenzură și după 3 zile se dezbate și se votează. Eu respect Constituția, legea și regulamentul”, a explicat Ludovic Orban acțiunile pe care le va face marți la Parlament, a mai adăugat acesta.