Cine ar putea prelua interimatul ministerelor USR-PLUS? Florin Cîțu se află pe listă

Surse din interiorul coaliției, citate de news.ro, informează că premierul Florin Cîțu ar urma să preia interimar Ministerul Proiectelor Europene, deținut de Cristian Ghinea. Amintim că premierul a declarat săptămâna trecută cî ân cazul în care Cristian Ghinea pleacă de la minister, el va prelua portofoliul pentru a se asigura că totul va merge înainte și că PNRR-ul României va fi aprobat.

În ceea ce privește Ministerul Cercetării, acesta ar putea fi preluat de ministrul Educației, Sorin Câmpeanu. Anterior, Ministerul Cercetării a fost condus de Ciprian Teleman. Ministrul Finanțelor, Dan Vîlcenu va fi cel care ar putea conduce Ministerul Transporturilor, condus anterior de Cătălin Drulă.

Referitor la Ministerul Sănătății, acesta ar putea fi preluat de către ministrul Desvoltării Cseke Attila, în timp ce ministrul Energiei, Virgil Popescu, ar putea prelua Ministerul Economiei, condus anterior de Claudiu Năsui.

Ministerul Justiției a rămas deja fără ministru, iar interimatul este asigurat de ministrul de Interne, Lucian Bode. Înainte de revocare, ministerul era condus de Stelian Ion.

Miniştrii USR PLUS pleacă de la Palatul Victoria

Luni, 6 septembrie, miniştrii USR PLUS şi-au anunţat demisia din Guvern. Surse din conducerea formaţiunii politice declarau anterior că acest gest trebuie făcut pentru a nu-l mai legitima pe Florin Cîțu, potrivit Europa Liberă.

Înainte de anunţul de luni seara, Biroul Politic Național al USR PLUS s-a reunit în şedinţă pentru a discuta următoarele mutări. Marii absenţi de la întâlnire au fost Dacian Cioloș, care se află la Paris, şi europarlamentarul Dragoş Tudorache.

Surse politice au declarat pentru Europa Liberă că președintele Iohannis a încercat să se ajungă o reconciliere în Coaliție, dar tardiv, după ce toate deciziile fuseseră luate.

“Sunt deschis, în continuare, să păstrăm dialogul. Trebuie să ne așezăm la masă să discutăm. Este trist să vedem partenerii de coaliție alături de AUR, un partid extremist, acum vor să fie și alături de PSD. Nu fac bine aceste declarații”, spunea Florin Cîţu despre gestul celor din USR PLUS.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu