Următorul pas pentru conducerea PNL. Ludovic Orban își prezintă astăzi moțiunea de candidat la președinția partidului

În acest context, preşedintele Organizaţiei Judeţene a PNL Sibiu, ministrul Muncii, Raluca Turcan, fostul ministru al Muncii, Violeta Alexandru, liderul Organizaţiei Municipale a PNL Sibiu, administratorul public al judeţului, Adrian Bibu, vicepreşedintele Senatului, Nicolae Neagu, prefectul judeţului Sibiu, Mircea Dorin Creţu, dar şi alţi liberali sunt prezenți la susţinerea şi dezbaterea moţiunii lui Ludovic Orban.

De asemenea, evenimentul are loc la Biblioteca ASTRA din Sibiu.

Urmează să îşi prezinte moţiunea de candidatură și Florin Cîțu

Totodată, Raluca Turcan a anunţat, la începutul şedinţei, că la Sibiu urmează să îşi prezinte moţiunea de candidatură la şefia PNL şi premierul Florin Cîţu.

Ludovic Orban spune că nu va lăsa PNL pradă unei înțelegeri pe sub masă

Anterior, Ludovic Orban a punctat că nu va lăsa partidul „pradă unei înțelegeri pe sub masă”. Declarația lui Ludovic Orban a fost făcută într-o ședință de partid a PNL Hunedoara, unde a punctat că nu va lăsa niciodată „PNL și România pradă PSD”.

„Puteam adopta PNDL 3 fără să rupem coaliția. Erau niște condiții care trebuia aplicate, de transparență, nimeni nu a avut nimic împotrivă. Nu poți conduce fără majoritate parlamentară. Nu voi accepta niciodată să las PNL și România pradă PSD. Nu voi lăsa niciodată pradă partidul unei înțelegeri pe sub masă, oricărei forme de USL 2”, a liderul PNL.

De asemenea, acesta a explicat faptul că guvernul pregătește în momentul de față hotărâri pentru demiterea tuturor prefecților și subprefecților USR PLUS.

„Pe 1 septembrie s-a făcut praf coaliția cu o decizie luată fără acordul meu și consultarea mea. Nu pot să înțeleg, fac politică de 31 de ani. Am intrat într-o criză căreia nu îi înțeleg motivația, mobilul. Chiar vrem să ardem toate punțile? Să nu mai avem nici o șansă să reconstruim singura majoritate parlamentară care să ne permită o guvernare performantă?

Au ajuns să-i pună pe primari să semneze penru susținerea unui candidat pentru că altfel nu sunt delegați la congres. S-a ajuns să li se spună președinților de filiale că nici un primar nu va primi nici un proiect dacă nu se aliniază. Le știu de la sute de oameni”, a completat Ludovic Orban.

Sursa foto: INQUAM Photos, Octav Ganea