Florin Cîţu acuză USR PLUS de ipocrizie: Se asociază cu un partid care vrea să ducă România în brațele Rusiei

Declarația lui Florin Cîțu a fost făcută sâmbătă, 4 septembrie, la Timișoara. Premierul este de părere că cei de la USR PLUS au făcut o greșeală iar românii văd acest lucru.

„Mi se pare hilar acest comentariu. Când te asociezi cu un partid extremist, cu un partid care vrea să ducă România în braţele Rusiei, un partid care aduce aminte de fascism, de tot ce este mai negru în istoria României, să ai seninătatea să ieşi în faţa românilor să vorbeşti de altceva, noi nu suntem alături, noi nu negociem cu nimeni, suntem un partid care stă pe propriile picioare, nu ne dăm propriul guvern jos. Iarăşi, când iei metodele lui Dragnea şi îţi dai propriul guvern jos, să vii să ne acuzi pe noi de USL, arată multă ipocrizie”, a declarat Florin Cîţu.

Soluția propusă de Cîțu

Mai apoi, premierul a spus că „soluţia pentru a ieşi din această situaţie este simplă”.

„Românii văd, prin aceste declaraţii că colegii noştri au făcut o greşeală şi încearcă să iasă din ea. Eu, în continuare spun că soluţia pentru a ieşi din această situaţie este simplă: nominalizarea unui nou ministru al Justiţiei. Suntem pregătiţi să stăm din nou la masă, să discutăm, să mergem mai departe pentru că România mai are nevoie de o guvernare.

Sunt lucruri importante pe care le facem în această perioadă, aprobarea PNRR, OUG pentru rectificarea bugetară, OUG pentru a compensa o parte din factura românilor în această iarnă. Acestea sunt lucrurile care contează pentru români. Pe mine mă întristează să văd colegi de la USR lângă un partid extremist, dar pentru români contează factura din această iarnă, pentru români contează PNRR, să vină bani, să dezvoltăm comunităţi”, a completat Cîțu.

Sursă foto: INQUAM Photos, Sabin Cîrstoveanu