Președintele Klaus Iohannis a venit sâmbătă cu o primă reacție după scandalul din coaliția de guvernare. Șeful statului a lansat un atac dur la adresa USR PLUS, după ce aceasta a ajuns la o înțelegere cu AUR. Situația se complică de la oră la oră în politica românească.

Mai mult, Ludovic Orban este acuzat în PNL că ar fi încercat o trădare la adresa lui Florin Cîțu încă de vineri de la miezul nopții.

Mesajul lui Klaus Iohannis după dinamitarea coaliției de guvernare de USR PLUS

„Noua alianță creată în aceste zile între USR PLUS și AUR este un afront adus românilor care, la alegerile parlamentare de anul trecut, au decis prin votul lor drumul pe care trebuie să meargă țara noastră.

Atac dur la adresa USR PLUS

Prin alianța cu un partid care nu respectă valorile occidentale, USR PLUS trădează voința cetățenilor care și-au pus speranțele într-o coaliție de centru-dreapta, care să dezvolte România.
Este un semnal îngrijorător și extrem de grav că un partid care reclamă că are valori democratice și este reformist se aliază cu un partid cu viziuni antagonice față de valorile euro-atlantice ale României.

Prin decizia de a semna și a depune o moțiune de cenzură împotriva propriului guvern, USR PLUS s-a discreditat iremediabil în fața românilor, a propriului electorat. Dinamitarea Coaliției și compromiterea iremediabilă a întregului pachet de reforme asumat prin programul de guvernare riscă să arunce România într-o profundă criză economică și socială. Dezvoltarea comunităților din România este absolut necesară și nu se poate încerca blocarea ei de către USR PLUS doar pentru un joc politic meschin.

Solicitare pentru USR PLUS

Solicit USR PLUS să cumpănească foarte bine implicațiile asocierii cu obiectivele promovate de AUR și să pună punct acestor gesturi politice iresponsabile, să își respecte electoratul și să se întoarcă la masa dialogului, pentru a găsi împreună cu partenerii din Coaliție o soluție viabilă și rațională de a debloca actuala situație”, a scris Klaus Iohannis pe Facebook sâmbătă dimineața.

Sursă foto: Dreamstime