Președintele PNL și șeful Camerei Deputaților, Ludovic Orban, a fost surprins în timp ce purta o discuție cu Ionuț Moșteanu, purtătorul de cuvânt al USR PLUS și cu George Simion, liderul AUR. Este posibil ca Ludovic Orban să vrea o alinață între PNL, USR PLUS și AUR care să aducă demiterea lui Florin Cîțu și picarea guvernului? Iată imaginile:

Ludovic Orban, alături de Ionuț Moșteanu
Ludovic Orban, împreună cu George Simion

Ludovic Orban forțează cu moțiunea de cenzură

Ludovic Orban îi dă lovitura de grație lui Florin Cîțu! Președintele PNL forțează cu moțiunea de cenzură împotriva Executivului inițiată de USR PLUS și AUR, pe care o va trimite Guvernului chiar dacă nu a obținut acordul Birourilor Permanente Reunite ale celor două Camere.

Moțiunea de cezură a fost trimisă de la Camera Deputaților și a ajuns la Guvern. Ludovic Orban îi dă lovitura de grație lui Florin Cîțu! Președintele PNL face tot posibilul ca Guvernul Cîțu să fie supus votului moțiunii de cenzură în Parlament.

Trebuie amintit faptul că Orban a declarat de curând că i se pare de neconceput ca liberalii să voteze pentru dărâmarea propriului guvern, indiferent din care facțiune a partidului fac parte

Ludovic Orban a anunțat că va comunica Guvernului moțiunea de cenzură inițiată de AUR și USR PLUS.

Președintele PNL a citat, marți, dintr-o decizie CCR, potrivit căreia ”împiedicarea prezentării și refuzul de a dezbate o moțiune de cenzură deja depusă sunt contrare Constituției întrucât acest lucru ar echivala cu eliminarea posibilității Opoziției parlamentare de a cenzura și controla deciziile guvernamentale de angajare a răspunderii”.

Hotărârea CCR precizează că moțiunea de cenzură trebuie citită în termen de 5 zile.

”Derularea calendarului moțiunii de cenzură este obligatorie, pentru că nerespectarea procedurii înseamnă încălcarea Constituției. Astăzi (marți – n.r.) voi comunica Guvernului moțiunea de cenzură”, a spus Ludovic Orban, potrivit antena3.ro.

Sursa foto: Facebook PNL Bihor