George Simion este categoric. El dă o lovitură cruntă celor de la USRPLUS. Acesta a vorbit de o posibilă alianță între USR și AUR. Liderul politic susține cu vehemență că pe cele două partide le leagă doar dorința de a-l da jos pe premierul Cîțu.

„Doamne ferește! Nu batem palma cu ei. Îi vrem jos de la guvernare!”, a spus Simion pentru RTV.

AUR duce la bun sfârșit ceea ce a promis românilor. Oamenii mi-au cerut să scap de cei de la guvernare. Așa am apăsat pedala moțiunii. Suntem bucuroși că am strâns semnăturile. Nu ne interesează de ce USR vrea să își dea jos propriul guvern. Important e să nu fie piedici iar calendarul să funcționeze așa cum trebuie.

Florin Cîțu poate fi dat jos într-o săptămână, dacă PSD semnează moțiunea. Doamne ferește, noi nu dăm mâna cu ei. Nu batem palma cu neomarxiștii. Îi vrem dați jos de la guvernare.

Important e să semneze și PSD moțiunea și să voteze cât mai rapid calendarul acestei moțiuni. Trebuie să acționăm rapid și toți parlamentarii PSD.

Nu ne vom alia cu USR

Cu siguranță nu ne vom alia cu USR. Eu cred că Iohannis timp de șapte ani nu a făcut nimic pe români și nu are o cădere morală să ne judece pe noi că nu avem o perspectivă europeană. El nu mai reprezintă de multă vreme un om iubit de români. cu siguranță asta a fost propunerea mea, să facem o moțiune de cenzură cu PSD.”, a declarat George Simion, la România TV.

În context, trebuie subliniat că Marcel Ciolacu a declarat, duminică seară, că social-democrații vor vota moțiunea USR-PLUS-AUR, dar PSD își dorește ca întreg Guvernul să plece acasă.

”Anunț public: PSD nu se va implica decizional în lupta dintre PNL și USR-PLUS, în Birourile Permanente Reunite. De când lumea, opoziția nu este obligată să asigure majorități. Noi nu știm unde este USR-PLUS, la putere sau în opoziție. În cazul în care va trece de BPR-uri moțiunea USR-PLUS-AUR, vom vota această moțiune, dar vom avea și o discuție politică. Adică nu votăm moțiune ca să pice o persoană, votăm ca să pice Guvernul, în ansambul său. Domnul Barna a anunțat că vrea să dea jos Guvernul, dar pe urmă el să se întoarcă la Guvern. Nu poți să fi membru al Guvernului și să votezi și împotriva Guvernului” a spus Marcel Ciolacu, la Antena 3.

Sursa foto: INQUAM Photos, Liviu Chirica