Doliu în SUA. A murit actorul și comediantul Richard Lewis

Richard Lewis, comediantul care a jucat alături de Larry David în „Curb Your Enthusiasm”, a murit marți seară. El s-a stins din viață în locuința sa din Los Angeles, din cauza unui atac de cord. Artistul avea 76 de ani.

Lewis a anunțat în aprilie anul trecut că fusese diagnosticat cu boala Parkinson și că se retrage din comedie. Cea mai recentă apariție a sa a fost cea din sezonul 12 din „Curb Your Enthusiasm”. Serialul este difuzat în prezent pe HBO.

În 2021, Lewis a anunțat că nu va apărea în sezonul 11 din „Curb”. El a decis să își ia timp pentru a se recupera în urma a trei intervenții chirurgicale. Actorul i-a surprins pe telespectatori revenind pe platou pentru un episod din sezonul 11.

„Când am intrat și au aplaudat, m-am simțit ca un milion de dolari. Lui Larry nu-i place să îmbrățișeze, iar el m-a îmbrățișat și mi-a spus cât de fericit a fost după ce am filmat scena noastră”, a spus el, la acea vreme, pentru publicația Variety.

Lewis, care a jucat o versiune semi-ficțională a sa de-a lungul celor 24 de ani de „Curb Your Enthusiasm”, era cunoscut pentru stilul său de comedie nevrotic și autoironic.

După ce și-a făcut debutul ca actor pe ecran în „Diary of a Young Comic” din 1979, Lewis a devenit cunoscut în anii 1980 și 1990 cu apariții în emisiunile „The Tonight Show” și „Late Show With David Letterman”.

Și-a prezentat personalitatea întunecată, dar cu o animație strălucitoare, în specialul său de comedie din 1985 de la Showtime „I’m in Pain”. Au urmat specialurile HBO „I’m Exhausted” (1988), „I’m Doomed” (1990) și„”Richard Lewis: The Magical Misery Tour” (1997).

Bogata carieră a lui Richard Lewis

În 1989, Lewis a obținut un rol principal în sitcomul ABC „Anything but Love”, în care a jucat alături de Jamie Lee Curtis în rolul unor colegi de la o revistă din Chicago care se îndrăgostesc și nu reușesc să mențină o relație strict profesională.

Lewis a mai obținut și alte roluri în comedii din anii ’90 în serialul de scurtă durată „Daddy Dearest”, cu Don Rickles, și „Hiller and Diller”, cu Kevin Nealon.

De-a lungul carierei sale, comediantul a fost, de asemenea, sincer cu privire la propria sa luptă cu dependența de droguri și alcool, făcând referire la recuperarea sa și la luptele cu depresia și anxietatea în comedia sa.

Lewis, fost consumator de cocaină și metamfetamină, a declarat că decizia sa de a se dezmetici a fost inspirată parțial de moartea lui John Candy în 1994.

„Mi-am dedicat viața comediei și sobrietății mele în ultimii aproape 27 de ani. Sunt copleșit de bucurie în acest moment.

Nu am învățat niciodată cum să păstrez bucuria în cap mai mult de un minut, dar astăzi bat toate recordurile pentru viața mea”, spunea actorul, în 2021, la revenirea la „Curb Your Enthusiasm”, pentru Variety, vorbind despre diversele probleme de sănătate.

HBO a transmis un mesaj de condoleanțe

„Richard și cu mine ne-am născut la trei zile distanță în același spital și pentru cea mai mare parte a vieții mele mi-a fost ca un frate. Avea acea combinație rară de a fi cea mai amuzantă persoană și totodată cea mai dulce.

Dar astăzi m-a făcut să plâng și pentru asta nu-l voi ierta niciodată”, a transmis actorul Larry David.

HBO a transmis la rândul său un mesaj.

„Suntem cu inima frântă să aflăm că Richard Lewis a murit. Strălucirea sa comică, inteligența și talentul său au fost de neegalat.

Richard va fi întotdeauna un membru apreciat al familiilor HBO și ‘Curb Your Enthusiasm’, iar sincerele noastre condoleanțe se îndreaptă către familia, prietenii și toți fanii care se puteau baza pe Richard pentru a le lumina zilele cu râsete”, a transmis și HBO.

Lewis o lasă în urmă pe soția sa, Joyce Lapinsky.