A murit din cauza insuficienței cardiace

Decesul lui Saluga a fost cauzat de insuficiență cardiacă. Saluga a fost un actor extrem de popular al anilor ’60 și ’70, fiind cunoscut pentru rolul din „You can call me Ray”, potrivit Looper.

Saluga a stat în ultimele opt ​​luni în spital și a murit pe 28 martie într-un hospice din Los Angeles, a declarat prietenul său Bill Minkin pentru The Hollywood Reporter.

Personajul său a fost apoi preluat într-o serie de reclame la bere și în câteva emisiuni de televiziune ale anilor 1980. Unele dintre cele mai memorabile apariții ale lui Bill Saluga au fost cele din diferite producții americane, comedii sau seriale polițiste.

Apariții episodice în „Columbo”. A jucat în celebrul serial ”Seinfeld”

De asemenea, a avut câteva apariții episodice în serialul polițist „Columbo”. A fost pe scenă la „The Mike Douglas Show” și a făcut schimb de replici și glume cu David Steinberg și legendarul Johnny Carson.

Recunoscut pentru talentul său și umorul fin, Bill Saluga a fost distribuit în serialul de mare succes „Seinfeld” și în alte sitcom-uri emblematice precum „Home Improvement” și „Curb Your Enthusiasm”.

Sursa: YouTube

Și-a pus amprenta asupra culturii populare americane

Deși cariera sa de actor nu a cunoscut roluri mari, în filme importante realizate la Hollywood, Saluga și-a pus amprenta asupra culturii populare americane.

„Aud mulți oameni care spun acum că și copiii lor îmi știu rolurile”, afirma Saluga pentru The Washington Post în 1999. „Este incredibil că se întâmplă asta”.

La finele anului trecut, actrița americană Estelle Harris, cunoscută pentru rolul Estelle Costanza, mama personajului George Costanza din popularul serial de comedie al anilor 1990 „Seinfeld”, a decedat la vârsta de 93 de ani.

Actrița a asigurat totodată vocea personajului Mrs Potato Head în animaţia Toy Story 2, rol pe care l-a reluat în continuările din 2010 şi 2019 ale peliculei. Graţie tonalităţii înalte a vocii, precum şi a temperamentului energic, Harris a transformat rolul Estelle Costanza într-o mamă ficţională îndrăgită de fani pentru insultele ei absurde.

Începând cu 1992, Harris a apărut în zeci de episoade de-a lungul a cinci sezoane din ”Seinfeld”. După terminarea celui de-al nouălea sezon al serialului ”Seinfeld”, Harris şi-a continuat cariera pe scenă şi pe marele ecran cu alte numeroase roluri.

A interpretat personajul Muriel în popularul serial Disney ”The Suite Life of Zack & Cody”, care a făcut-o cunoscută în rândul tinerei generaţii de telespectatori. Harris s-a născut la New York în 1928 şi a copilărit într-o suburbie a oraşului Pittsburgh. Şi-a descoperit talentul pentru comedie odată cu rolurile în piesele de teatru din liceu, care ”puteau face publicul să râdă isteric”, a declarat actriţa pentru People Magazine în 1995.