Doliu în lumea filmului! O cunoscută actriță s-a stins din viață. A fost cea mai drăguță mamă de televiziune

Liz Sheridan, care a jucat rolul mamei iubitoare a lui Jerry Seinfeld în serialul de succes al acestuia, a murit vineri dimineață. Ea avea 93 de ani, scrie timesofisrael.com.

Sheridan a murit în somn, din cauze naturale, la cinci zile după ziua ei de naștere, care a fost pe 10 aprilie, a declarat Amanda Hendon, reprezentanta și prietena ei de mult timp. Ea nu a oferit mai multe detalii, inclusiv unde locuia Sheridan.

Rolul Helen din „Seinfeld” a fost cel mai cunoscut, dar a urmat zeci de ani de muncă pe scenă și pe ecran. În anii 1970, Sheridan a apărut pe Broadway în piese de teatru și musicaluri, printre acestea din urmă numărându-se „Happy End” cu Meryl Streep și „Ballroom”.

Liz Sheridan

„Ea a fost întotdeauna foarte recunoscătoare fanilor ei și s-a simțit binecuvântată că s-a bucurat de zeci de ani de muncă în industria divertismentului”, inclusiv de spectacolele din one-woman show-ul ei, „Mrs. Seinfeld Sings”, a declarat Hendon într-un comunicat.

O altă mamă din „Seinfeld„, Estelle Harris, a murit în urmă cu două săptămâni, pe 2 aprilie. Harris, care a jucat rolul de părinte irascibil al personajului George Costanza, avea și ea 93 de ani.

Jerry Seinfeld: Sunt atât de norocos că am cunoscut-o

Sheridan a avut roluri de invitată în seriale de televiziune precum „Kojak”, „Cagney & Lacey” și „Family Ties” și a interpretat-o pe vecina enervantă Raquel Ochmonek în serialul „ALF” din 1986 până în 1990. A jucat în serialul „Seinfeld” din 1990 până în 1998, jucând alături de Barney Martin în rolul soțului ei, Morty.

„Liz a fost întotdeauna cea mai dulce și mai drăguță mamă de televiziune pe care și-ar putea-o dori un fiu”, a scris Jerry Seinfeld vineri pe Twitter. „De fiecare dată când venea la emisiunea noastră era cel mai confortabil sentiment pentru mine. Sunt atât de norocos că am cunoscut-o”.

În cartea sa „Dizzy & Jimmy”, Sheridan a povestit o poveste de dragoste la începutul anilor 1950 cu un James Dean necunoscut pe atunci. Sheridan, poreclită Dizzy, era o tânără dansatoare într-un club de noapte din New York City când l-a întâlnit pe Dean. După ce s-au despărțit, acesta a devenit un star cu filme precum „Rebel Without a Cause”. A murit într-un accident de mașină în 1955, la vârsta de 24 de ani.

Născută Elizabeth Ann Sheridan, actrița originară din New York a fost căsătorită cu muzicianul de jazz William Dale Wales, care a murit în 2003. Sheridan a supraviețuit fiicei și ginerelui ei, potrivit lui Hendon.