Specialiştii Administraţiei Naţionale de Meteorologie (ANM) au dat publicităţii estimările meteorologice pentru întreaga lună februarie în România. La ce trebuie să se aştepte românii în următoarele patru săptămâni?

Vremea o ia razna în România! Prognoza meteo ANM. Ce ne aşteaptă în luna februarie

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, explică cei de la ANM.

Potrivit meteorologilor, vremea în România în luna februarie va fi mai caldă şi mai plăcută decât ar fi în mod normal în această perioadă a anului, la începutul intervalului analizat. Apoi vor urma perioade în care românii vor trebui să suporte temperaturi mult mai scăzute decât media acestei perioade. În plus, nu vom scăpa de ninsori în februarie, în special în zonele de munte.

Vremea în România, 1 februarie – 8 februarie

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice acestei perioade, în toate regiunile, dar mai ales în cele centrale și sudvestice. La capitolul precipitaţii, meteorologii transmit că regimul pluviometric va fi deficitar în regiunile sud-vestice, dar și local excedentar în extremitatea de nord a țării, iar în rest va fi apropiat de cel normal pentru acest interval.

Vremea o ia razna în România! Prognoza meteo ANM. Ce ne aşteaptă în luna februarie

Vremea în România, 8 februarie – 15 februarie

Temperatura medie a aerului va avea valori mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în regiunile nord-estice, iar în rest vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval, cu posibilitatea unui ușor excedent în regiunile sud-vestice.

Vremea în România, 15 februarie – 22 februarie

Temperaturile medii ale aerului vor fi mai coborâte decât cele normale pentru această săptămână, în toate regiunile, dar mai ales în cele nord-estice. Regimul pluviometric estimat pentru această perioadă va fi în general apropiat de cel normal pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Vremea o ia razna în România! Prognoza meteo ANM. Ce ne aşteaptă în luna februarie

Vremea în România, 22 februarie – 1 martie

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în jurul celor normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Puteţi consulta prognoza completă pentru următoarele patru săptămâni în ţara noastră accesând acest link.

Sursă foto: Dreamstime