Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a publicat, luni, o actualizare a estimărilor meteorologice pentru următoarele patru săptămâni în România. Cum va fi vremea în următoarea lună în ţara noastră?

Prognoza meteo ANM! Gerul pune stăpânire pe România. Vremea în următoarele 4 săptămâni

Estimările meteorologice pentru patru săptămâni sunt realizate de către ECMWF – Centrul European pentru Prognoze pe Medie Durată. Este estimată media săptămânală a abaterilor temperaturii aerului și a cantităților de precipitații față de media perioadei 1993-2016. Fenomenele extreme cu o durată scurtă de manifestare nu pot fi prognozate cu ajutorul acestui produs, transmite ANM.

Frigul va predomina în următoarele două săptămâni, apoi, spre finalul lunii ianuarie, va începe să se încălzească, iar valorile din termometre vor fi mai ridicate decât media perioadei.

Vremea în România, 11 ianuarie – 18 ianuarie

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru acest interval, în toate regiunile, dar mai ales în cele montane. Cât despre precipitaţii, regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în extremitatea de sud și de sud-est a țării.

Prognoza meteo ANM! Gerul pune stăpânire pe România. Vremea în următoarele 4 săptămâni

Vremea în România, 18 ianuarie – 25 ianuarie

Temperaturile medii se vor situa în general în jurul celor normale pentru această perioadă, local mai coborâte în regiunile sudice și centrale. Cantitățile de precipitații vor fi în general apropiate de cele normale pentru această săptămână, posibil ușor mai ridicate în nord-vest.

Vremea în România, 25 ianuarie – 1 februarie

Temperatura medie a aerului va fi apropiată de cea normală pentru acest interval, posibil ușor mai ridicată în extremitatea de sud și de sud-est a țării. Regimul pluviometric estimat pentru această săptămână va fi în general excedentar, mai ales în regiunile vestice și nord-vestice.

Prognoza meteo ANM! Gerul pune stăpânire pe România. Vremea în următoarele 4 săptămâni

Vremea în România, 1 februarie – 8 februarie

Valorile termice se vor situa peste cele specifice pentru această perioadă, pe întreg teritoriul României. Cantitățile de precipitații se vor situa în general în jurul celor normale pentru acest interval, în toate regiunile.