Se schimbă total vremea în România! Avem parte de temperaturi neobişnuite în acest weekend. Meteorologii au spus totul. Prognoză meteo ANM.

Vremea se schimbă în România

Schimbare radicală a vremii în România pentru acest weekend. După alerta emisă de ANM vineri, de precipitații mixte, polei și vânt, valabilă până sâmbătă dimineață în zonele montane, meteorologii vin cu vești bune.

Vremea se încălzește iar maximele vor atinge chiar și 13 grade în acest weekend.

Temperaturi de primăvară

Avem parte de temperaturi de primăvară pe final de ianuarie. Vor fi maxime de până la 13 grade sâmbătă, în Oltenia dar și în zona Banatului. Va plouă pe spații restrânse în zona Maramureșului dar și în Muntenia.

Sâmbătă dimineață temperaturile anunțate de meteorologi se situează între -2 și 6 grade Celsius. Cel mai frig la Brașov și Toplița. Cea mai ridicată temperatura se înregistrează la Sulina. În Capitală termometrele arătau sâmbătă dimineață 2 grade.

Precipitaţii sâmbătă

În cursul zilei de sâmbătă se anunță precipitații sub formă de ploi sau lapoviță, lucru care va duce în anumite zone la depuneri de polei. La munte, vor continuă ninsorile dar și rafalele de vânt ce pot trece, la altitudini mai mari de 1700 m altitudine, de 70km/h.

Temperaturile sunt ridicate pentru această perioadă. Vremea se încălzește iar maximele vor fi de până la 12-13 grade. Acestea sunt valorile termice care se vor menține până la mijlocul săptămânii viitoare.