ANM a informat că joi, 23 decembrie, vremea va fi rece și geroasă dimineața şi noaptea. Temperaturile maxime vor fi între -7 și 3 grade Celcius. De asemenea, a fost deja emisă și prognoza meteo pentru Ajunul Crăciunului.

Prognoza meteo joi, 23 decembrie

Miercuri, vremea va fi rece și geroasă pe alocuri dimineața şi noaptea.

Temperaturile maxime vor fi între -7 și 3 grade, iar temperaturile minime vor avea o creștere semnificativă comparativ cu noaptea precedentă în jumătatea de vest a țării noastre. Astfel că minimele vor fi cuprinse între -14…-12 grade Celsius în depresiunile estice ale Transilvaniei şi 0…2 grade în Banat. Însă în estul Transilvaniei, minima va fi de -19 grade, iar pe litoral de -5 grade.

Pe timpul zilei, cerul va fi variabil cu unele înnorări, după orele amiezii în vest. Pe parcursul nopții, aria de nebulozitate se va extinde treptat, cuprinzând toate regiunile. De asemenea, vor fi precipitaţii slabe, ninsori în Maramureș, local la munte, în Transilvania și izolat în Moldova și Dobrogea. În schimb, în Crişana, Banat și în sud-vestul Transilvaniei precipitațiile vor fi mixte, înregistrându-se condiții de polei.

Vântul va sufla slab și moderat, cu intensificări în jumătatea zilei în zona montană înaltă, dar temporar pe spații mici și în vest, centru și est. Izolat va fi ceață.

Vremea joi, 23 decembrie în București

Joi, bucureștenii vor avea parte de vreme rece, însă cerul va fi senin pe zi, dar cu unele înnorări noaptea, iar vântul va sufla slab până la moderat. Temperatura maximă în Capitală va fi între 0…1 grad, iar temperatura minimă va fi între -9…-7 grade, existând posibilitatea unor minime mai scăzute în zona periurbană. Spre sfârșitul zilei vor exista condiții de ceață.

Prognoza meteo vineri, 24 decembrie

De Ajunul Crăciunului, vremea se va încălzi semnificativ în toată ţara. Încălzirea se va resimți, mai ales, noaptea, când temperaturile vor fi mult mai ridicate comparativ cu nopțile precedente. Vineri, temperaturile maxime se vor încadra între 0 și 11 grade, iar cele mai ridicate valori termice vor fi în Banat şi în sudul Olteniei. Temperaturile minime vor fi între 0 şi 7 grade.

În vest, centru şi nord vor fi înnorări, plus precipitaţii pe arii relativ extinse. Local precipitațiile vor fi moderate cantitativ: mixte la început, apoi predominant ploi. Va ninge la munte la altitudini mari, iar vântul va avea intensificări cu rafale de peste 80…90 km/h, viscolind ninsoarea și spulberând zăpada. În restul zonei montane vor fi ploi şi lapoviţă.

În sud și în est, cerul va fi parțial noros. Va exista posibilitatea de precipitaţii trecătoare, precum fulguieli sau lapoviţă la începutul zilei şi ploi seara. Pe alocuri în nord-vest, în centru şi la munte şi pe spații mici în celelalte regiuni ale României se va depune polei. Vor fi intensificări ale vântului în restul teritoriului țării, dar local și temporar. Izolat se va forma ceață.

Vremea în București, vineri, 24 decembrie

De Ajunul Crăciunului, bucureștenii își vor face ultimele cumpărături pentru 25 decembrie pe o vreme mai călduroasă. Schimbările termice se vor resimţi, mai ales, noaptea. Cerul va fi variabil, cu înnorări în prima parte a zilei, iar vântul va sufla moderat. Temperatura maximă va fi de 6 grade, iar temperatura minimă va fi de 0…2 grade. Dimineața vor fi condiţii de ceaţă, potrivit ANM.