Mai mulți bani pentru acești români! Guvernul tocmai a luat decizia. Se aplică de luna viitoare

Ministerul Sănătății a informat miercuri, 21 aprilie, că începând cu luna mai, alocaţia de hrană pentru pacienţii din unităţile sanitare se va actualiza cu indicele preţurilor de consum la mărfuri alimentare.

„La solicitarea Ministerului Sănătăţii, Guvernul României a aprobat în şedinţa de Guvern de astăzi, 21 aprilie 2021, Hotărârea pentru modificarea şi completarea art.1 din Hotărârea Guvernului nr.429/2008 privind nivelul alocaţiilor de hrană pentru consumurile colective din unităţile sanitare publice. Conform actului normativ, începând cu luna mai 2021, alocaţia de hrană pentru pacienţii din unităţile sanitare se va actualiza cu indicele preţurilor de consum la mărfuri alimentare în perioada 2018-2020, de 109,72%”, a transmis Ministerul Sănătăţii, conform unui comunicat.

A fost reglementată modalitatea de majorare a alocaţiilor de hrană

Totodată, Ministerul Sănătății a puncat că a fost reglementată modalitatea de majorare a alocaţiilor de hrană la solicitarea conducătorului unităţii sanitare, cu avizul Consiliului de Administraţie, în condiţiile identificării altor surse de finanţare decât sumele provenite din contractele încheiate cu casele de asigurări de sănătate şi de la bugetul de stat.

Astfel, în unitățile sanitare nu va vor mai exista tarife maximale pentru norma de hrană, informează Ministerul.

„S-a reglementat ca în unităţile sanitare să nu mai existe tarife maximale în ceea ce priveşte norma de hrană”, a transmis Ministerul Sănătății.

În termen de 30 zile de la intrarea în vigoare a acestei hotărâri, unităţile sanitare publice au obligaţia de a afişa pe site-ul propriu nivelul alocaţiei de hrană stabilit pentru consumurile colective, precum şi orice modificare a acestora.

Sursă foto: Dreamstime