Viktor Orban a reiterat criticile la adresa politicilor europene privind migrația. El a afirmat că trecerea ilegală a frontierelor este considerată o infracțiune, nu un drept al omului.

Liderul Ungariei a făcut noi comentarii cu conotații rasiste. El și-a exprimat opoziția față de o societate „amestecată” în Ungaria. De asemenea, a subliniat relațiile strânse cu regimul de la Kremlin. În plus, a caracterizat Ucraina drept un protectorat al Occidentului.

Ungaria nu dorește să aibă o graniță comună cu Rusia

Viktor Orban a declarat că Ungaria nu dorește să aibă o graniță comună cu Rusia, similară cu cea din perioada sovietică, și că recunoaște drepturile și independența Ucrainei. Încercând să păstreze o poziție echilibrată, Orban a criticat invazia rusă împotriva Ucrainei. Liderul de la Budapesta a menționat că aceasta a încălcat tratatele internaționale și valorile comune.

El a spus că Ucraina este în prezent un protectorat al Occidentului. În opinia sa, nu ar putea supraviețui fără sprijinul financiar și militar din partea Vestului. El a subliniat că Ucraina nu mai este independentă.

Acesta a menționat că Guvernul ungar nu a renunțat la cooperarea economică cu regimul de la Kremlin, deși a recunoscut că războiul dintre Rusia și Ucraina nu este o problemă a Ungariei. Orban a subliniat că este decizia ucrainenilor să-și apere țara.

oameni Ungaria, Viktor Orban, premierul Ungariei
Viktor Orban, în fața mulțumii/SURSA FOTO: Facebook, Viktor Orban

Viktor Orban a explicat că motivul războiului are legătură cu NATO

Viktor Orban a menționat că guvernul ungar a decis să nu renunțe la cooperarea economică între Ungaria și regimul considerat criminal de la Kremlin. El a argumentat că conflictul dintre Rusia și Ucraina nu implică direct Ungaria. Acesta a subliniat că este o problemă care trebuie rezolvată de ucraineni.

Orban a exprimat opinia că motivul principal al conflictului este legat de posibila aderare a Ucrainei la NATO.

Mai departe, el a declarat că Rusia nu va permite niciodată ca Ucraina să devină membră a Alianței. Acesta a menționat că va lua orice măsuri necesare pentru a menține o zonă-tampon între NATO și Rusia.

„Ucraina nu poate câștiga pe câmpul de luptă. Aceasta este realitatea”, a mai spus Orban, susținând din nou că încetarea focului și negocierile de pace ar fi preferabile continuării războiului.

Critici dure la adresa migranților ilegali

La evenimentul NatCon (Conferinţa Naţional-Conservatorismului) de la Bruxelles, prim-ministrul Ungariei, Viktor Orban, a subliniat că legislația ungară consideră traversarea ilegală a frontierelor drept „o infracţiune mai degrabă decât un drept al omului”. Viktor Orban a afirmat că Ungaria își oprește hotărât migranții ilegali de la trecerea granițelor.

În discuția cu Yoram Hazony, directorul Institutului Herzl, Orban a susținut că migranții care solicită azil ar trebui să facă acest lucru în afara frontierelor Uniunii Europene. El a avertizat că, dacă Europa nu va adopta această abordare, problema migrației va rămâne nesoluționată.

Orban a afirmat că Ungaria nu vrea o „societate amestecată” și își dorește să-și protejeze granițele, cultura și tradițiile. El consideră că nu este necesară o politică de migrație comună în UE și că statele membre ar trebui să decidă individual cum să abordeze problema migrației.

Potrivit lui Orban, problema migrației este legată de chestiuni de civilizație, iar Europa are rădăcini în creștinism. El a susținut că fiecare țară ar trebui să decidă singură despre mediul și cultura pe care le dorește, fără să impună voința altora. Orban a subliniat că Ungaria consideră că o societate mixtă, așa cum este imaginată de liberali, „nu s-ar termina bine”.