Premierul din Ungaria a dezbătut recent mai multe subiecte importante cu fostul prim-ministru polonez Viktor Mateusz Morawiecki și cu fostul șef al Frontex, Fabrice Leggeri.

Premierul din Ungaria scoate în evidență defectele pactului

Fostul șef al agenției UE pentru protecţia frontierelor este capul de listă al partidului francez de dreapta Adunarea Naţională (RN) pentru Parlamentul European, amintește publicația MTI.

În primul rând, Viktor Orban a analizat Pactul UE privind migraţia şi azilul. El a scos în evidență faptul că întrebarea la care trebuie găsit un răspuns este cea a şederii în UE.

Acest lucru reprezintă o „linie roșie”, iar toate celelalte dileme vor rămâne nerezolvate până când punctul nu este îndeplinit, spune el.

Orban a subliniat apoi că toată lumea trebuie să fie curajoasă și să spună că oricine trebuie să rămână în afara graniţelor până când se ia o decizie în cazul lor. Orice altă hotărâre, spune el, nu va funcţiona.

„Aceasta este linia roşie. Dacă acest punct nu este îndeplinit, toate celelalte vor rămâne nerezolvate. Dacă nu suntem suficient de curajoşi pentru a o spune: toată lumea trebuie să rămână în afara graniţelor până când se ia o decizie în cazul lor, orice altă hotărâre am lua, ea nu va funcţiona”, a declarat liderul guvernului de la Budapesta.

Întregul pact nu va funcţiona dacă este adoptat cu vot majoritar, ci nu cu unanimitate

Orban a explicat apoi că întregul pact nu va funcţiona dacă este adoptat cu vot majoritar, ci nu cu unanimitate. Ulterior, implementarea va fi paralizată, spune el.

Premierul maghiar a declarat apoi că „Ungaria rezistă şi luptă” după ce a fost chemată în fața instanței UE, deoarece legislaţia țării privind migraţia nu este conformă cu legislaţia europeană.

Orban spune că luptă împotriva imperiului Soros

Acesta a lansat apoi un nou atac la adresa miliardarului de origine maghiară George Soros. Premierul maghiar a subliniat că nu trebuie uitat nici de planul acestuia privind organizarea migraţiei.

Astfel, Orban spune că luptă „împotriva unui grup organizat numit imperiul Soros”, care „plăteşte ONG-uri pentru a ataca sistemul juridic” și pentru „desfăşura activităţi ilegale împotriva naţiunii”.

„Luptăm împotriva unui grup organizat numit imperiul Soros. Împotriva reţelei Soros, care plăteşte ONG-uri pentru a ne ataca sistemul juridic, pentru a desfăşura activităţi ilegale împotriva naţiunii noastre”, a afirmat Viktor Orbán.

Politicianul maghiar spune că aşa-numiţii liberali şi comuniştii sunt apropiaţi unii de ceilalţi

Politicianul maghiar a susţinut apoi că aşa-numiţii liberali şi comuniştii sunt apropiaţi unii de ceilalţi. Ambilor le plac procedurile birocratice centralizate, în loc să creadă în libertate, spune el.

Orban a atras atenţia că, potrivit experienţei din Europa Centrală, foştii comunişti se transformă cu foarte mare uşurinţă în liberali.

Premierul a subliniat apoi că „tranziţia verde a eşuat, pentru că este contrară evidenţelor economice şi industriale”.

„Ultimii cinci ani ai Uniunii Europene au vizat realizarea unora dintre obiectivele actualei conduceri. Tranziţia verde a eşuat, pentru că este contrară evidenţelor economice şi industriale”, a completat Orban.

Viktor Orban
SURSA FOTO: Facebook, Orbán Viktor

Tranziţia verde a eşuat, deoarece este contrară evidenţelor economice şi industriale

Tranziţia verde nu poate fi motivată politic, subliniază premierul maghiar. Dacă se întâmplă acest lucru, ea va distruge competitivitatea economiei europene, a scos în evidență Viktor Orban.

„Aici ne aflăm în prezent”, a subliniat politicianul maghiar.

El a vorbit apoi despre efectele economice ale războiului din Ucraina. Liderul guvernului de la Budapesta a spus că, în ciuda bunăvoinţei, măsurile care pot apărea sunt unele care creează dificultăţi economiei europene.

Acest lucru poate fi observat în cazul fermierilor europeni, care s-au confruntat cu tot mai multe dificultățile din cauza măsurilor de susținere.

„Pentru o rezolvare şi pentru evitarea altor crize este necesar să se stabilească ce ar trebui să facă UE cu privire la problema războiului. Iar acest lucru ar trebui separat, cât mai mult posibil, de problema aderării Ucrainei la UE”, a spus Viktor Orbán.

Fondurile UE au devenit un instrument de şantaj

El a vorbit apoi despre Fondul de Redresare şi Rezilienţă a UE de după epidemia de coronavirus. Până acum, Ungaria nu a primit niciun ban. În acest context, subliniază Orban, fondurile UE au devenit un instrument de şantaj.

Potrivit sursei menționate, Ursula von der Leyen, preşedintele Comisiei Europene, a spus clar acest lucru.

„Motivul pentru care Ungaria nu va primi banii este politica sa de migraţie”, a adăugat premierul maghiar.

Viktor Orban și-a încheiat mesajul prin a puncta că toate iniţiativele majore ale actualei conduceri UE au eşuat.

Din acest motiv, spune el, actuala conducere a UE trebuie să plece pentru a fi înlocuită de oameni noi.

„Actuala conducere a UE trebuie să plece, iar noi avem nevoie de oameni noi. Planul este să venim şi să ocupăm Bruxelles-ul”, a conchis Orban.