Reacția lui Victor Ponta

„Deci bani pentru copii nu vor sa dea – tin banii pentru campania electorala !

Intrebare : dupa Alegerile anticipate o sa gaseasca brusc banii pentru alocatii, pentru pensii si salarii, pentru proiectele de autostrazi, pentru spitale si medicamente, pentru gropi ecologice si masuri de combatere a poluarii? Eu cred ca NU / si mai cred ca nici nu ii intereseaza altceva decat sa castige alegerile si sa isi vada de treburile lor personale – dvs ce credeti?”, se arată pe pagina de Facebook a lui Victor Ponta.

Ludovic Orban vorbește despre dublarea alocațiilor

Prim-ministrul Ludovic Orban a declarat, miercuri, că Guvernul va proroga termenul de aplicare a legii care prevede dublarea alocaţiei pentru copii până la momentul primei rectificări bugetare.

„Ştiţi foarte bine că săptămâna trecută, după analiza pe care am făcut-o cu preşedintele României asupra acestui subiect, am anunţat lucrul ăsta, că preşedintele va promulga şi că noi, deşi dorim creşterea alocaţiei şi, de altfel, alocaţia a crescut anul ăsta ca urmare a legii iniţiate de colegul nostru Sighiartău, indexată cu rata inflaţiei.

Deci noi ne dorim creşterea alocaţiilor, numai că intrarea în vigoare a legii este ulterioară legii bugetului de stat. În legea bugetului de stat nu am cuprins sumele necesare care sunt destul de mari, sunt peste 6 miliarde de lei pentru a putea susţine această măsură şi, de altfel, nici nu avem voie constituţional şi legal să generăm cheltuieli fără să existe sursă în legea bugetului de stat.

Dacă vom proroga termenul de intrare în vigoare până la primul moment în care putem face rectificarea bugetară şi anume după data de 1 iulie”, a declarat prim-ministrul Guvernului României.