Liderul Pro România, Victor Ponta, a declarat în direct la România TV ce va face în continuare Ludovic Orban. Potrivit acestuia, premierul României își va asuma răspunderea pe încă două-trei legi după care va demisiona din conducerea Guvernului. 

În plus, Ponta a mai spus că el în locul celor din PNL ar spune adevărul cu privire la situația economică a României.

”Eu cred că după ce domnul Orban își va asuma răspunderea pe două-trei legi, va demisiona. Apoi, timp de 60 de zile nu va mai putea face Guvernul nimic. Apoi, ca să ajungem la alegeri anticipate, trebuie să fie propuși și să cadă la vot doi premier. În tot acest timp, președintele va numi un premier interimar dintre miniștri. În tot acest timp se vor acumula alte probleme care vor fi decontate tot de noi, de popor.

De unde știe PNL cât o să obțină la alegeri? Dacă nu scoate 40%? Te apuci de circ în Parlament că pică două guverne. Eu, în locul celor de la PNL, aș spune adevărul. O să vină să spună că nu mai au bani de făcut școli, de construit, că au de plătit dobânzi. Interesul lor politic primează în fața interesului oamenilor. Ce fac ei acum s-a mai făcut în 2009.”, a spus Victor Ponta, marți seara, la România TV.

Orban, nevoit să își dea demisia?

Amintim că în urmă cu câteva zile Victor Ponta susținea că se va ajunge la alegeri anticipate doar dacă Partidul Național Liberal va ajunge la o înțelegere cu social-democrații ca să-și dea jos propriul Guvern sau dacă premierul Ludovic Orban va demisiona.

Pe de altă parte, Florin Roman anunțase luni, după ședința biroului executiv că „Premierul nu are de ce să demisioneze. Planul nostru exclude această variantă”. Așadar, potrivit lui Roman, premierul Ludovic Orban nu își va da demisia sub nicio formă.