În această toamnă, Apple va lansa primele sale smartphone-uri cu 5G, însă, deşi toate modelele seriei vor avea această facilitate, ele nu vor oferi şi aceleaşi viteze de transfer.

Mai exact, se pare cădDoar vârful de gamă al seriei care va fi compusă din 4 modele, iPhone Pro Max, va folosi cea mai rapidă versiune de 5G, numită millimeter-wave.

De asemenea, potrivit surselor citate de Fast Company, acest lucru se va întâmpla din cauză că  iPhone Pro Max va fi singurul model din serie suficient de mare pentru a acomoda componentele necesare.

În ceea ce le privește pe toate celelalte modele din noua serie, acestea vor avea versiunea Sub-6 de 5G.

Iphone Pro Max, vârful gamei

De asemnea, un alt lucru important de șitut pentru iubitorii de tehnologie este că noul iPhone Pro Max va fi, din câte se pare, vârful de gamă. Acesta  va oferi cele mai multe facilităţi, va avea cele mai bune camere foto şi va fi cel mai scump.

În plus, chiar dacă are millimeter-wave, iPhone Pro Max nu va oferi suport pentru acest tip de conexiuni decât în trei ţări: Statele Unite, Japonia şi Coreea de Sud.

Acest lucru înseamnă că, în România şi în restul ţărilor, toate modelele din seria iPhone 12, inclusiv cel mai scump dintre acestea, vor avea 5G Sub-6.

Diferenţele dintre millimeter wave (standardul de top) şi Sub-6 (standardul mediu) sunt viteza şi acoperirea. Vitezele millimeter-wave pot ajunge şi la 1Gps pentru download, în vreme ce Sub-6 promite, în cazurile ideale, 400 Mbps, dar, în realitate, nu va fi cu mult mai rapid decât 4G.

De cealaltă parte, semnalul millimeter-wave este mai slab şi mai puţin recomandat pentru oraşe, în vreme Sub-6 ofertă o acoperire mai bună.