Covid-19 dă o lovitură de proporții Apple. Compania a decis să închidă toate cele patru magazine ale companiei, din regiunea Madrid. Hotărârea se pune în aplicare de luni și va avea loc pe o perioadă nedeterminată.

Cum este de anticipat, gestul Apple are legătură cu numărul tot mai mare de focare de COVID-19, care apar în Spania şi în special în zona Capitalei.

Potrivit ultimului bilanţ zilnic înregistrat în Spania, au fost descoperite 3.600 de noi cazuri de COVID-19 şi o treime din ele au fost depistate doar în regiunea Madrid.

Potrivit unei informări transmise de Apple, compania va oferi în continuare livări online şi asistenţă tehnică prin pagina web, iar clienţii care aveau programări au fost informaţi prin email.

În acest weekend a venit și o veste care a zguduit întreaga planetă. Sâmbătă, 22 august, conform datelor centralizate de Worldometers, numărul cazurilor de coronavirus confirmate în lume a depășit 23 de milioane. De asemenea, numărul deceselor asociate cu infamul COVID-19 a ajuns la 800.000.

Potrivit celor transmise de Organizația Mondială a Sănătății, este posibil ca pandemia de coronavirus să dureze mai puțin timp decât gripa spaniolă din 1918, care a ucis în doi ani zeci de milioane de oameni.

Spania se regăsește din nou printre cele mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus, în ciuda uneia dintre cele mai dure carantine din lume, portul generalizat al măștilor și efectuarea a milioane de teste. Acesta este un caz particular care stârnește semne de întrebare în rândul epidemiologilor și al sociologilor.

Să stai înghesuit în mijocul unui număr mare de oameni, la bordul unui avion, ar putea să pară riscant în această perioadă, susțin jurnaliștii de la CNN. Dar, potrivit unor experți care se bazează pe cazurile documentate de transmitere în timpul zborului, șansele de a lua noul coronavirus în acest fel sunt relativ mici.