Conform celor transmise de Organizația Mondială a Sănătății, este posibil ca pandemia de coronavirus să dureze mai puțin timp decât gripa spaniolă din 1918, care a ucis în doi ani zeci de milioane de oameni.

Una dintre cele mai dure carantine din lume

Spania se regăsește din nou printre cele mai afectate țări din lume de pandemia de coronavirus, în ciuda uneia dintre cele mai dure carantine din lume, portul generalizat al măștilor și efectuarea a milioane de teste. Acesta este un caz particular care stârnește semne de întrebare în rândul epidemiologilor și al sociologilor.

Să stai înghesuit în mijocul unui număr mare de oameni, la bordul unui avion, ar putea să pară riscant în această perioadă, potrivit CNN. Dar, potrivit unor experți care se bazează pe cazurile documentate de transmitere în timpul zborului, șansele de a lua noul coronavirus în acest fel sunt relativ mici.

Pacienții afectați de infamul coronavirus care suferă forme moderate ale bolii au evoluat spre bine după ce au primit, timp de 5 zile, tratamentul oferit de Gilead Sciences Inc cu Remdesivir, însă continuarea tratamentului timp de 10 zile nu a prezentat beneficii și nu a scurtat în mod semnificativ perioada de internare în spital, conform unui nou studiu.

Bilanț COVID-19, 22 august, România

Conform datelor transmise de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate 1,189 noi cazuri în ultimele 24 de ore, în urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare. Acesta sunt cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Până astăzi, 22 august, pe teritoriul României, au fost confirmate 77.544 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

35.079 pacienți au fost declarați vindecați și 9.309 pacienți asimptomatici au fost externați la 10 zile după depistare.  De asemenea, distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 704 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 3.233 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 21.08.2020 (10:00) – 22.08.2020 (10:00) au fost înregistrate 37 de decese (18 bărbați și 19 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Arad, Argeș, Bacău, Bihor, Botoșani, Brăila, Brașov, Caraș – Severin, Constanța, Dâmbovița, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Maramureș, Mehedinți, Olt, Suceava, Timiș, Vaslui și Municipiul București.

Dintre acestea, 1 deces a fost înregistrat la categoria de vârstă 20-29 de ani, 2 decese la categoria de vârstă 40-49 ani, 4 la categoria 50-59 ani, 12 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 8 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

35 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 2 pacienți decedați nu au prezentat comorbidități.