După o vară toridă în care ne-am prăjit pur și simplu la soare tip de luni întregi, toamna și-a intrat în drepturi în România. Avem parte de o schimbare radicală a vremii.

Vine frigul în România!

Este alertă meteo ANM. Nouă judeţe se află sub Cod portocaliu de furtuni până vineri noaptea, potrivit unei avertizări de vreme rea a Administraţiei Naţională de Meteorologie.

Până vineri la ora 23:00, va fi valabil un Cod portocaliu de averse în judeţele Călăraşi, Ialomiţa, Brăila, Buzău, precum şi în zona de munte a judeţelor Vrancea, Prahova, Braşov, Covasna şi Dâmboviţa, unde instabilitatea atmosferică va fi accentuată, iar cantităţile de apă, în intervale scurte de timp sau prin acumulare, vor depăşi 50 – 70 l/mp.

Vreme frumoasă în weekend

Dacă în aceste județe vor fi mari probleme, vremea va ține cu cei cae merg pe litoral. În următoarele zile, , în zona litoralului sâmbătă și duminică vremea va redeveni frumoasă și bună de plajă.

La noapte și mâine este posibil ca în județe din Muntenia și din zona Carpaților de Curbură, cantitățile de apă să fie destul de importante, se pot acumula 50-70 de l/mp și de aceea această zonă face obiectul unui cod portocaliu care va intra în vigoare în această noapte la ora 2 și va fi valabil până la sfârșitul zilei de mâine.

Vor fi ploile cu caracter de aversă, vor fi descărcări electrice, intensificări ale vântului, dar vor fi și perioade în care ploile vor fi continue, aproape așa ca niște ploi de toamnă.

Chiar dacă revenim la temperaturi mai ridicate începând de sâmbătă, totuși toamna începe încet-încet să își să spună cuvântul. Chiar dacă o să plouă la noapte și mâine și în Dobrogea, sâmbătă și duminică vremea va redeveni frumoasă și bună de plajă.