Se reduce TVA-ul la energie? Dacian Cioloș: Va avea un impact direct la reducerea facturilor consumatorilor

Dacian Cioloș a susținut că s-a ajuns într-o situație de criză iar „politicienii trebuie să-și asume responsabilități”.

„Știu că astfel de mișcări sunt văzute ca jocuri politicianiste. Am ajuns într-o situație de criză și politicienii trebuie să-și asume responsabilități, să nu primeze doar interesul partidelor sau pentru a se menține la putere. Ne gândim la reducerea TVA-ului la Energie, de la 19 la 5%, care va avea un impact direct la reducerea facturilor consumatorilor”, a declarat Dacian Cioloș.

Cioloș a precizat că a avut discuţii telefonice cu partenerii de la PNL şi UDMR. Preşedintele USR a precizat că partidul său încearcă să refacă coaliţia în forma sa iniţială.

”Aşteptăm un semn de reciprocitate din partea foştilor parteneri, acesta este mandatul cu care vom merge zilele următoare la negocieri. (…) Am avut o discuţie telefonică şi ieri şi astăzi, cu PNL, UDMR şi minorităţile, cel mai probabil o întâlnbire o vom avea mâine, pentru că PNL are un Birou Politic astăzi. Mâine, după şedinţa de guvern, vom avea o discuţie în acest format, cu preşedinţii partidelor”, a afirmat Cioloş.
Cioloş a reluat afirmaţia potrivit căreia acordul iniţial de colaborare la guvernare nu a fost denunţat de niciuna dintre părţi.

”Obiectivul nostru este clar, să pregătim un Guvern care să fie votat rapid în Parlament şi să gestioneze această situaţie de criză”, a spus Cioloş, arătând că vor apela la partenerii de la PNL şi UDMR, împreună cu minorităţile, pentru un acord de coaliţie care nu a fost rupt până acum.

Dacian Cioloș, prima reacție după ce a fost propus de Iohannis pentru funcția de premier

Dacian Cioloș a venit luni seară cu o primă reacție pe Facebook după ce Iohannis i-a cerut să formeze un nou guvern, fiind propunerea USR pentru această funcție, după ce moțiunea de cenzură împotriva Guvernului Cîțu a trecut, fiind votată de PSD, USR și AUR.

„Președintele Klaus Iohannis mi-a cerut în această seară să formez un nou guvern. Este o onoare și o mare responsabilitate pentru care suntem pregătiți, așa cum am și anunțat încă de la plecarea USR din guvern. Suntem gata să ne asumăm responsabilitatea guvernării și să pornim negocierile cu celelalte partide. Obiectivul nostru este să scoatem România din criză și pentru asta e nevoie de multă responsabilitate din partea tuturor forțelor politice.

Vom avea o ședință de Birou Național pentru stabilirea echipei de negocieri și a mandatului de a forma cât mai rapid un guvern.
Liniile principale sunt gestionarea pandemiei, explozia prețurilor la energie și reformele din PNRR”, a anunțat Dacian Cioloș pe Facebook într-o postare.

Amintim că Dacian Julien Cioloș, născut în 27 iulie 1969, în  Zalău, județul Sălaj este un politician român, de profesie inginer horticultor, care a mai deținut funcția de prim-ministru al României din noiembrie 2015 până în ianuarie 2017.