Gigi Becali a pierdut un nou titlu în faţa CFR-ului, dar are jucători importanţă cu care poate da lovitura pe piaţa transferurilor. Este pentru prima dată în ultimii 10 când același club dă singurul golgeter și singurul câștigător al topului paselor decisive: Florin Tănase și Olimpiu Moruțan.

Tănase şi Moruţan, marfă de calitate pentru export

Echipa n-a luat nici titlul, nici Cupa României, dar individual, unii fotbaliști de la FCSB au demonstrat că au fost numărul 1 în acest sezon. Și au cucerit titlurile care se acordă celor care câștigă topul marcatorilor și pe cel al celor mai multe pase decisive.

În cele două roluri s-au aflat Florin Tănase și Olimpiu Moruțan. Primul n-a avut niciun fel de concurență pentru titlul de golgeter. A terminat la o cotă foarte înaltă pentru nivelul din Liga 1.

A înscris de 24 de ori, cu 30% mai mult decât al doilea marcator, Malele de la FC Argeș, și aproape dublu față de cât a avut golgeterul campioanei CFR: Deac s-a oprit doar la 13 reușite.

Mai mult decât Tănase, în ultimul deceniu, a înscris doar brazilianul Wesley, care a atins cota 27 în 2011-2012, în tricoul celor de la FC Vaslui.

În schimb, au existat jucători care au câștigat titlul de golgeter în România cu un nivel aproape submediocru: Antal a avut doar 15 goluri în 2014, la fel și Țucudean și Gnohere, care au împărțit „Gheata de Aur” a Ligii 1 acum 3 ani, în vreme ce Llullaku s-a impus în 2017 cu numai 16 reușite, el plecând din campionat chiar înainte de disputarea play-off-ului și play-out-ului.

Mai mult, Moruțan s-a aflat și el la cel mai bun randament de când îmbracă tricoul roș-albastru. A oferit 12 pase decisive, fiind primul în clasamentul din campionatul recent încheiat! A fost cu mult deasupra unor fotbaliști care chiar au câștigat acest top individual în anii trecuți: Nistor, Ciprian Deac, Budescu!

În ultimul deceniu, singurul club care s-a mai apropiat de performanța bifată acum de FCSB, de a avea câștigătorul unic al topului marcatorilor și al paselor de gol, a fost CFR Cluj.

În sezonul 2017-2018, Țucudean a fost principalul marcator al Ligii 1, iar Deac a bifat cele mai multe assisturi. Totuși, atunci, Țucudean a fost la egalitate pe primul loc cu un alt fotbalist, Harlem Gnohere.

În privința clubului patronat de Gigi Becali, tandemul Tănase – Moruțan a fost, de departe, cel mai prolific în ultimii 10 ani! Nici măcar cuplurile care au conținut nume de 5 stele, în frunte cu Keșeru – Sânmărtean, n-au reușit măcar să se apropie de performanța celor doi, conform gsp.ro.