Raportul celor de la Autoritatea Electorală Permanentă arată că firma Formin SA, care îl are acționar pe Nelu Varga, finanțatorul CFR Cluj, dar și pe Sebastian Albulescu, unul dintre partenerii de afaceri ai fostului premier Sorin Grindeanu, a sponsorizat PNL Timiș cu 24.000 lei.

Sume imense de bani sunt la mijloc

Mai mult, la nivel național PNL a primit donații de la firme în valoare de aproape un milion de lei. Firma Formin a câștigat înainte de a băga banii în pușculița electorală un contract de peste 14 milioane lei.

Finanțatorul CFR Cluj, Nelu Varga împreună cu Sebastian Albulescu, dețin acțiuni la firma Formin SA, societate care a finanțat PNL Timiș cu 24.000 lei în data de 20 octombrie 2020.

În 2018, societatea a câștigat de la AGENȚIA NAȚIONALĂ PENTRU LOCUINȚE un contract în valoare de 14.434.692.89 lei, fără TVA, pentru a construi locuințe sociale în Timiș. Potrivit anunțului licitației, contractul are ca scop prestarea serviciilor de proiectare ( proiect tehnic, inclusiv verificare, detalii de execuție, inclusiv verificare și urmărirea execuției) și a lucrărilor de construcții-montaj inclusiv întocmire certificat energetic, întocmire și verificare dosare preliminare gaze naturale, aferente obiectivului de investiție “Locuințe pentru tineri, destinate închirierii, judeţul Timiș, comuna Giroc, Calea Timișoarei (MApN)” totalizând 88 unități locative, 4 tronsoane cu 8 scări ,regim de înălțime P+2E.

Agenția Națională pentru Locuințe (ANL) este condusă de Adrian Chițescu, liberal cu state vechi.

Firma Formin se ocupă, în baza unui contract încheiat în 2019 de fântânile din Timișoara. Banii pe care îi primește pentru acest serviciu nu sunt neglijabili: 5.783.378 lei, fără TVA. La vremea respectivă, Primăria Timișoara era condusă de Nicolae robu, membru marcant și vocal în PNL, conform gazetadecluj.ro.

În 2019, compania Formin a câștigat un contract în valoare de 7.150.816 lei, fără TVA, de la Compania de Apă din Timișoara

În noiembrie 2020, Formin a câștigat un contract de 199.000 lei, fără TVA, de la SOCIETATEA NAȚIONALĂ A APELOR MINERALE pentru execuția de foraje. Societatea națională este condusă de Iuliu Alin Udriște, fost PSD-ist care a sărit la timpul potrivit în barca liberalilor.

Sebastian Albulescu a fost acționarul majoritar al firmei Revicond Canaltech SRL, societatea care l-a angajat pe ex-premierul Ludovic Orban. Ulterior, Albulescu a transferat acțiunile pe care le avea la Revicond către firma Terebro Production SRL, unde are calitatea de acționar.

Potrivit declarației de avere, Orban a câștigat 28.356 de lei de la SC Revicond Canaltech SRL din comuna Rîciu – judeţul Mureş.

Ulterior, firma Terebro a cesionat acțiunile către Boca Daniel Ioan, un om de afaceri din Mureș care face parte din cercul de apropiați de-ai premierului, și GHANEM SAID, cetăţean italian, născut în Liban, cu reşedinţa în Timişoara.

Firma SC Formin SA are și o licență de exploatare în patrulaterul aurifer al Munților Apuseni pentru o zonă cu o suprafață de 26.678 de mp.

Albulescu a fost coleg de clasă și partener de afaceri al fostului premier PSD Sorin Grindeanu, actualul șef al ANCOM și unul dintre ”oamenii” Serviciilor. În 5 februarie 2015, Sorin Grindeanu, la aceea vreme ministrul comunicațiilor în Guvernul Ponta, a acordat un interviu site-ului Press Alert din Timișoara în contextul în care izbucnise scandalul Elena Udrea-SRI-DNA. Întreaga emisiune este o pledoarie a lui Sorin Grindeanu în favoarea SRI.