Gigi Becali ar face orice pentru ca echipa sa să oprească hegemonia celor de la CFR Cluj. Ardelenii sunt aproape de al patrulea titlu consecutiv, cu două etape înaintea finalului de campionat.

Gigi Becali vrea să premieze Botoşaniul

CFR are trei puncte avans faţă de FCSB cu două etape înainte de finalul play-off-ului şi are şi avantajul că nu i s-au rotunjit punctele după finalul sezonului regulat. Trebuie doar să obţină minim acelaşi rezultat cu rivala în meciul cu FC Botoşani şi îşi asigură titlul cu o etapă înainte de final.

Gigi Becali nu s-a împăcat însă cu înfrângerea şi își asumă din  nou riscuri, promițâdu-i lui Valeriu Iftime, şeful moldovenilor, o ”șampanie grasă” dacă FC Botoșani o încurcă pe CFR Cluj.

„Dacă fac măcar un egal, o să mă întâlnesc cu el să beau o șampanie grasă. Dar înainte nu-i dau, că dacă îi dau înainte, se zice că e corupție, că i-am dat telefon și am influențat, că patronul după aia merge la echipă și o încurajează.

Vine un procuror și zice că «pentru că i-ai dat telefon lui Iftime, el a mers și a încurajat echipa, care a jucat cu mai multă dăruire». Ca dovadă, a corupt pe Botoșani să joace mai bine fotbal (n.r. – râde). Îți dai seama? Ăștia au minte bolnavă, nu te pui cu ei. Ei nu-s vinovați, dracii le întunecă mintea, le spune «faceți împotriva lui Becali orice»”, a declarat Becali la Pro X.

Gigi Becali, condamnat pentru încercarea de premiere a lui U Cluj

Gigi Becali a fost condamnat 3 ani pentru dare de mită în cazul promisiunii de premiere a fotbaliştilor de la Gloria Bistriţa în 2006 şi U Cluj în 2008. În primul caz, câte 5.000 de euro în caz de egal şi 10.000 pentru o victorie cu Rapid.

În cazul U Cluj, le-a promis „şepcilor” 1.700.000 de euro pentru a încurca CFR-ul în ultima etapă, banii fiind duși de Teia Sponte. Procurorii l-au acuzat pe Becali că ar fi antedatat acte ce sugerau că suma de bani era menită cumpărării unui teren în Cluj.

Sursa foto INQUAM / Adriana Neagoe