Veste proastă pentru bucureşteni, legată de sistemul centralizat de încălzire, una dintre cele mai mari probleme ale Capitalei!

Reabilitarea sistemului de termoficare din Bucureşti va mai dura aproape 90 de ani!

Deputatul USR de Bucureşti Claudiu Năsui, fost ministru al Economiei, scrie că, având în vedere ritmul din ultimii ani, reparaţia țevilor prin care circulă apa caldă în București ar urma să fie gata abia în anul 2110, adică peste aproape 90 de ani.

“Iar asta cu indulgență și presupunând că nu se mai strică niciodată nimic”, scrie deputatul într-un mesaj postat luni dimineaţă pe pagina sa de Facebook.

“Reparația țevilor prin care circulă apa caldă în București se va termina în 89 de ani, 8 luni și 16 zile.

Nu este o exagerare. Atât ar dura reparațiile sistemului de încălzire centralizată de stat din București la ritmul actual. S-ar termina în anul 2110, iar asta cu indulgență și presupunând că nu se mai strică niciodată nimic”, afirmă Claudiu Năsui.

Soluţia propusă de Claudiu Năsui: Să lăsăm concurența între diferite alternative să funcționeze. Să avem dreptul să alegem cu ce ne încălzim

Soluţii există, afirmă fostul ministru al Economiei, dar nu cu actualul sistem de stat. “Avem de ales între a impune tuturor frigul unui sistem centralizat prost, sau să dăm bucureștenilor dreptul de a alege cum vor să se încălzească”, mai scrie Claudiu Năsui în mesajul său.

“Soluția este să nu mai fim forțați să stăm într-un monopol disfuncțional, ci să lăsăm concurența între diferite alternative să funcționeze. Să avem dreptul să alegem cu ce ne încălzim.

Și să folosim imensa subvenție pe care o dăm acum pentru a ajuta românii oricare ar fi soluția pe care o aleg pentru căldură. Să lăsăm primarii de sector sau antreprenori doritori să construiască centrale cvartal.

În sectorul 1 au început deja soluții prin panouri fotovoltaice și pompe de căldură. Să lăsăm oamenii să-și pună centrale individuale pe gaz sau pe electricitate.

Cei care locuiesc suficient de aproape de CET-uri vor rămâne probabil în sistemul de stat, pentru că acolo ajunge apa caldă. Iar dacă o soluție de încălzire nu îi mulțumește, vor putea să o schimbe. Vor avea alternative.

În prezent, însă, oamenii sunt prizonierii unui monopol care le risipește banii, îi ține și în frig și nu are nici o șansă de reabilitare în timpul vieților noastre”, explică în continuare Claudiu Năsui.

Întregul mesaj poate fi citit accesând postarea de mai jos.