Lovitură majoră dată de fostul ministru al Economiei, deputatul Claudiu Năsui. Acesta a făcut anumite dezvăluiri pe pagina sa de Facebook, menite să le dea mari bătăi de cap aleșilor din Senat și Camera Deputaților. Useristul a povestit că există parlamentari de București și Ilfov care ajung să bage în buzunar 60.000 de euro pe mandat, suplimentar față de salariul de parlamentar. Schema este cât se poate de simplă. Ei încasează diurna de cazare pentru că și-au mutat domiciliul în alt județ.

„Ce probabil nu știți despre viața parlamentară – cum faci 50.000 de euro neimpozabili pe mandat (fără salariu).

Profit de faptul că domnul Simion s-a filmat la casierie, să-i completez clipul și să vă dezvălui, cu această ocazie, din cutumele parlamentare”, și-a început dezvăluirea Claudiu Năsui.

Există parlamentari care își mută domiciliul în alt județ

El a arătat că singurii parlamentari care primesc diurnele acelea de cazare, de 4.600 de lei pe lună, sunt cei care nu locuiesc în București sau Ilfov. Există însă și senatori sau deputați care deși locuiesc în cele două locuri menționate, au făcut în așa fel încât și-au mutat domiciliul în alt județ doar ca să beneficieze de diurna de cazare.

„Singurii care primesc diurnele acelea de cazare, de 4.600 de lei pe lună, sunt parlamentarii care nu au domiciliul în București sau Ilfov. Însă. Există parlamentari de București și Ilfov care își mută domiciliul în alt județ doar ca să beneficieze de diurna de cazare. Ei locuiesc evident tot în București, dar primesc 4.600 de lei ca să își găsească un loc unde să stea cu chirie. Ironia mai mare este că nu contează dacă stau cu chirie sau nu. Banii oricum ăia îi iau. Cash”, a relatat fostul ministru.

Pe un mandat întreg înseamnă 50.000 de euro în plus

El a făcut și un calcul cât se poate de simplu. Banii care se primesc cash, sunt neimpozabil și se iau o dată pe lună. Astfel încât, la sfârșitul unui mandat, parlamentarii în cauză ajung să ia cu 50.000 de euro în plus față de salariu și toate celelalte beneficii.

„Înseamnă 1.000 de euro în plus pe lună. Bani neimpozitați pentru că diurnele la stat nu se impozitează.
Pe un mandat întreg, înseamnă 50.000 de euro în plus față de salariu și toate celelalte beneficii.

Am scris de asta și anul trecut. Când ziceam cu nume și prenume care sunt parlamentarii din București și Ilfov care își mută domiciliul din București ca să ia diurna de cazare. Un mic reminder in linkul din primul comentariu.”, a scris Claudiu Năsui, pe Facebook.