Vești bune pentru români! Cum ar putea merge la restaurante în perioada pandemiei? Claudiu Nasui a spus clar: Este o variantă

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat, vineri, că testarea rapidă este o soluție discutată în Guvern, care au putea permite accesul oamenilor în instituții de cultură, restaurante sau la evenimente.

„Este și testarea o soluție. E o variantă pe care o iau în calcul, nu o exclud deloc și chiar o discutăm în momentul acesta, să vedem cum poate fi operaționalizată”, a spus ministrul.

Soluții pentru redeschiderea restaurantelor

Ministrul Năsui a fost întrebat dacă s-au găsit soluții pentru redeschiderea restaurantelor. Acesta a precizat că vaccinarea va putea duce la redeschidere acestora.

„Ca ministru al Economiei, nu pot decât să sper într-o deschidere cât mai rapidă a economiei, dar cu respectul tuturor normelor epidemiologice. Nu noi facem aceste norme, sunt oameni specializați care înțeleg impactul lor și care au lucrat pe aceste reguli. Ce pot să vă spun este că discut în fiecare zi cu colegii din Guvern modalități în care să putem redeschide în condiții de siguranță și sectorul HoReCa și toată economia”, a spus Năsui.

”Suntem la stadiul de discuții”

Ministrul Claudiu Năsui a mai spus că, momentan, Ministerul Economiei este la stadiul de discuții cu Ministerul Sănătății și Ministerul de Interne.

„Deocamdată suntem la stadiul de discuție pentru a găsi soluții, atât cu industria, cât și cu Ministerul Sănătății și cu Ministerul de Interne. Dar suntem în plin val 3 și prioritatea Guvernului este să trecem cu bine de acest val 3. Prioritatea a doua este campania de vaccinare, pentru a combate epidemia cât mai repede, pentru că până la urmă, ca soluție durabilă pentru a deschide economia este doar vaccinarea”, a mai spus el.