George Simion, foc și pară după ultima vizită a președintei Ungariei în România

George Simion a avut o reacție acidă după ce președintele Ungariei, Katalin Novak, s-a pozat cu borna vopsită în tricolorul Ungariei de pe Piatra Secuiului din Alba.

Acesta susține ferm că Ungaria şi UDMR (Uniunea Democrată Maghiară din România) au lansat o serie de provocări, sperând să incite la tensiuni entice și scandaluri politice în România.

Liderul AUR îl acuză direct pe Marcel Ciolacu că nu reacţionează corespunzător la insultele minorităţii maghiare din România.

„În ultimele două săptămâni din partea Ungaria și a UDMR am notat opt mari provocări.

Îl vedem pe Kelemen Hunor cum ține discursuri cu o harta a Ungariei Mari, îi vedem cum se întorc cu spatele când cântă imnul României sau refuză să-l cânte când vine vorba de reprezentare internaţională, vedem pietre de hotar vopsite în culorile Ungariei şi pe preşedinta Ungariei cum vine să se pozeze acolo.

Toate aceste lucruri sunt provocări. Nu vedem reacţia preşedintelui Parlamentului din România. Domnul Ciolacu nu reacţioneză în niciun fel. Îi ţine în braţe de cei de la UDMR”, a declarat, sâmbătă seară, George Simion, într-un interviu acordat România TV.

Amintim faptul că, luni seară, George Simion a solicitat urgent excluderea definitivă a UDMR din Guvernul României.

George Simion vrea ca UDMR să plece rapid din Guvernul României

George Simion declară ferm că UDMR nu este esenţial în coaliţia guvernamentală.

„Cu cine vreţi să discute Viktor Orban din România dacă nu cu Kelemen Hunor? Că restul sunt nişte păpuşi care doar tac aprobator, din păcate.

Suntem conduşi de nişte oameni cu suflet de slugă. Preşedintele Parlamentului slovac are demnitate şi a luat atitudine, dar la noi cine să ia atitudine? Ciolacu şi Cîţu? Îmi vine să râd.

Împreună cu alţi parlamentari am venit la începutul şedinţei coaliţiei cu un banner. UDMR, afară de la guvernare! Nu ne trebuie nici cei 5% nici nouă, nici lui Ciolacu şi nici lui Ciucă.

Nu aveau nevoie de UDMR. Nu sunt esenţiali în ecuaţia coaliţiei. Sunt ţinuţi la guvernare pentru că UDMR decide întotdeauna cu cine face Guvernul în România.

Trebuie să ia cineva atitudine în ţara românească după două săptămâni de provocări. Asta a însemnat necântarea imnului României la meciul de hochei şi intonarea unui imn al unui ţinut inventat.

Asta înseamnă vizita preşedintelui Ungariei la o bornă cu steagul Ungariei. Asta înseamnă medalierea unor terorişti condamnaţi. Voiau să detoneze o bombă de Ziua Națională.

Asta face Ungaria, sperând să incite la tensiuni etnice. Nu înţelegem de ce domnul Ciucă îi ţine vicepremier pe Kelemen Hunor care stătea în faţa unei hărţi a Ungariei Mari în acest sfârşit de săptămână”, a spus atunci George Simion.